Groundhog Day: rahvas usaldab rohkem tuntud nägusid kui uusi pealetulijad

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Groundhog Day: Tõnn Tobreluts laulja ja kitarristina, Tauno Tamm kitarristina, Keio Münti trummarina ja Indrek Mällo basskitarristina
Groundhog Day: Tõnn Tobreluts laulja ja kitarristina, Tauno Tamm kitarristina, Keio Münti trummarina ja Indrek Mällo basskitarristina Foto: Arno Saar/Õhtuleht
11. jaanuaril kogunes raadiomajas 11-liikmeline žürii, et kuulata ja hinnata konkursile Eesti Laul 2010 esitatud 155 laulu. Tänu pädeva žürii otsusele võistleb konkursi Eesti Laul 2010 finaalis 12. märtsil teiste õnnelike seas ka noortebänd Groundhog Day.

Elu24.ee uuris Groundhog Day lauljalt ja loo «Teiste seest kõigile» sõnade autorilt Tõnn Tobrelutsilt, millise meeleoluga bänd eelseisvale finaalvõistlusele läheb.

Tõnn, mille poolest on Groundhog Day lugu «Teiste seest kõigile» just see ainus ja õige EESTI LAUL? Milliseid Eestile omaseid kvaliteete ta aastal 2010 kannab?

Lugu kannab endas aastal 2010 eesti keelt, noort ärevat hinge, teistmoodi soundi ja häid mõtteid.

Millist konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?

Kõige ohtlikumad tunduvad suure fännibaasiga ennast väärikalt tõestanud artistid nagu Lenna Kuurmaa ja Marten Kuningas. Neil võib olla lihtsam koguda hääli ja rahvas usaldab võib-olla rohkem tuntud nägusid, kui uusi pealetulijad.

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lavašõu ja kostüümide loomisel koostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda?

Loomulikult me tahame, et meie lavašõu oleks meeldejääv ja hoogne. Eks näis, kellega meil on võimalus koostööd teha. Alati on tore olla teistsugune, aga me ei tea täpselt veel missugused me 12. märtsil välja näeme. Peaasi, et on lõbus ja tore, aga anname endast parima – suurim soov on muusikaga hinge minna.

Pärast finalistide selgumist on taas läinud vaidluseks, kumb süsteem on õiglasem, kas žürii tehtud eelvalik või rahvahääletus. Mida Sina arvad?

Kindlasti peaks olema žürii valik. Vastasel juhul näeksime teleekraanil samu vanu nägusid ja uutel tulijatel, kes tooks värkset verd eesti muusikasse, poleks nii suurt võimalust ennast näidata just sellises kontekstis.

Põhimõtteliselt on võimatu välja töötada süsteemi, mis kõigile sobiks. Meie arvame, et uuendused on head, sest need muudavad just sellised konkursid stambivabamaks ja huvitavamaks.

Kust selline mõte osaleda Eesti Laul konkursil ja kas finaali jõudmine tuli suure üllatusena?

Idee Eesti Laulul osaleda tuli siis, kui uue koosseisuga käis uute lugude vorpimine. Samal hetkel tekkis just see lugu «Teiste seest kõigile», mis meie enda arvates oli täiesti valmis kandideerima Eesti Laul 2010 konkursil. Meie eesmärk on teha head muusikat.

Millised on teie võidusšansid?

Muidugi igaüks meist loodab kõrget lendu, aga see olgu juba eesti rahva otsustada.

Edu teile ka Elu24 poolt!


Kiika ka videot sellest, kuidas poisid käisid stuudios lugu salvestamas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles