Kuidas hundiisu õigel ajal ohjeldada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspertide hinnangul on kõige tõenäolisem, et jäljed kuulusid hundile või koerale.
Ekspertide hinnangul on kõige tõenäolisem, et jäljed kuulusid hundile või koerale. Foto: SCANPIX

Mõnikord piisab söögiisu talitsemiseks vähesest, seda eriti siis, kui kõht tegelikkuses väga tühi polegi ning tegu pigem harjumusega. Kuid miks mitte harjumusi muuta?

 
Viis lihtsat nippi toob meieni veebileht Wunderweib.de.


Tikkudega näkitsemise vastu

Kui sul on kombeks õhtuti palju magusat süüa, siis proovi enesekontrolliks seda nippi: võta toos tikke, milles on viisteist tikku. Iga kord, kui midagi suhu pistad, tõmba üks tikk põlema. Toositäiest tikkudest peaks jaguma terveks nädalaks. Kui tikud varem otsa saavad, tuleb vaid iseennast süüdistada.


Mate tee vähendab nälga

Kas teadsid, et tassike mate teed aitab pidurdada äkilist isu magusa või rasvase järele? Mate teed juuakse palju Ladina-Ameerika maades, selles on rohkelt vitamiine, mineraalaineid ja eeterlikke õlisid. Kui tunned äkilist nälga, valmista endale tass mate teed ning joo väikeste lonksudega.


Närimiskumm kui segav element


Kui sa ei suuda toitu valmistades kuidagi pidevast mekkimisest ja limpsimisest hoiduda, siis pista suhu närimiskumm. Nätsu närides ei söö sa toitu juba valmistamise ajal ära.


Ballast täidab kõhtu

Koos vedelikuga täidavad ballastained kenasti kõhtu. Joo enne sööki klaasitäis vett, millele võid lisada kliisid või linaseemneid. Nõnda täitub kõht kiiremini ning sa sööd vähem.


Söö aeglaselt

Meie keha annab kõhu täissaamisest märku alles kahekümne minuti möödudes. Kui sööd kiiremini, siis jääb täiskõhutunde saabumine sinu jaoks hiljaks. Seetõttu näri iga suutäis vähemalt kümme korda läbi ning pane vahepeal kahvel või lusikas käest. Nii sööd sa automaatselt vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles