Leedu kultuurinädala juhatab sisse viktoriin

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Pärnus saab 15.-21. veebruarini teoks Leedule pühendatud kultuurinädal ja villa Artis kuulutab täna välja õpilastele korraldatud veebiviktoriini võitjad.


Viivika Orula külalistemajast villa Artis rääkis, et parimatele vastajatele on meened välja pannud Leedu suursaatkond Tallinnas ja need antakse võitjatele üle Leedu nädala avamisel Cafe Grandis 15. veebruaril. Sel puhul on andud lubaduse kohal olla Leedu suursaadik J. Bernatonis.



Leedu nädalal avatakse mitu kunstinäitust Pärnu eri saalides, lastel on võimalus tutvuda Leedu ühe kuulsaima poeemi-muinasjutuga “Ussikuninganna Egle” ja kohtuda Valvi Strikautienega, kes on selle kauni loo värskelt eesti keelde tõlkinud.



Vilniuse nukuteatrist LELE saabub teatrinukkude näitus ja kirjastus Kronta saadab Pärnusse lasteraamatuid. Leedu nädala kultuuriprogrammi kokkupanemisel on kõige suurema töö ära teinud eesti-leedu tõlk, suur Pärnu sõber Danute Sirijos-Giraite.



Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu osakonna eestvedamisel saab teoks järjekordne suure populaarsuse võitnud äriseminar “Kuidas leida partnereid Leedust?”.



Aadressil www.reiser.ee (Leedu nädal Pärnus) on üleval nädala sündmuste kalender.



Leedu tähistas 2009. aastal oma riigi esmamainimise 1000. aastapäeva. 16. veebruaril aga on Leedu Vabariigi aastapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles