Linnaorkester tantsib ja armastab hollandlase käe all

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Groen dirigeerib Pärnu linnaorkestri kontserti.
Lukas Groen dirigeerib Pärnu linnaorkestri kontserti. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnaorkester jätkab oma hooaega 28. jaanuaril kell 19 kontserdimajas toimuva kontserdiga "Tants ja armastus", mille kavas on Poulenci, Wagneri, Elgari, Stravinski ja Piazzolla vähetuntud lood.


Pärnu Filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel dirigeerib kontserti Hollandist pärit Lukas Groen.

Praegu Pärnus elav muusik on õppinud aastatel 1991-1997 Rotterdami muusikaakadeemias dirigeerimist ja kompositsiooni, täiendanud end Itaalias Chingiana muusikaakadeemias Gianluigi Gelmetti juures ja Viinis Claus Peter Flori ning Wolfgang Harreri käe all.

Eestisse asus Lukas Groen elama 2008. aastal. Eelmisest aastast tegutseb ta muusikaühingu La Nota kunstilise juhi ja rahvusvahelise Neeme Järvi suveakadeemia kursuste korraldajana. Ta on muusikafestivale, kontserte ja rahvusvahelisi muusikavahetusprojekte korraldava fondi Treffen Foundation direktor.

Heliloojana on Lukas Groen kirjutanud hulga teoseid ansamblitele, kooridele, orkestritele ja dokumentaalfilmidele. Praegu töötab ta oma esimese ooperi kallal.

Piletid on müügil Piletimaailma müügikohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles