«Ellujääja»: kaheksa lapse isa rabeles jääaugust välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Usin
Vello Usin Foto: Kanal 2

Seekordne «Ellujääja» rääkis loo kaheksa lapse isast Vello Usinast, kes kukkus Kuressaares merejääl uisutades jääauku, kuid suutis sealt omal jõul välja rabeleda.

Vello on 54-aastane igipõline saarlane, kes on lapsepõlvest peale armastanud uisutamas ja suusatamas käia.

«Looduslikul jääl naudid seda vabadust ja ümbrust rohkem kui kusagil väikese tiigi peal,» rääkis mees. Ta armastab uisutada merel ning heade jääoludega ulatuvad matkad Nasvani välja.

Eelmisel aastal sõitis ta jääl mitu korda üht teed, kuni otsustas uut proovida. Täpselt jahisadama muulide vahel vajus ta läbi jää.

«See oli nii ootamatu, et ei saanud aru enne, kui olin jää alt väljas,» kirjeldas Vello. Ta hakkas käte ja jalgadega rahmeldama, kuid jää tema kõrval muudkui purunes. Tekkis mõte, et hüüaks appi, kuid kuna ta ei näinud lähedal ühtegi inimest, otsustas ta jõudu säästa.

Vello ei teadnud, et hotelli aknast nägid tema vettekukkumist turistid, kes kutsusid välja päästjad.

Vello jätkas rabelemist kalda poole, mis tal lõpuks ka õnnestus. Ta istus autosse ja sõitis koju. Kohale tulnud päästjad ei teadnud, et Vello on pääsenud, ning hakkasid uppunut otsima.

Vello vanem tütar nägi Postimehes uudist, et Saaremaal on keegi läbi jää kukkunud. Ta kahtlustas kohe, et see võib olla tema isa, ning üritas isale helistada. Telefon, mis käis koos isaga jääaugus, oli välja lülitatud, ning tütar kartis halvimat. Kui Vello talle kahe tunni pärast koju jõudes tagasi helistas, nutsid mõlemad.

«Selle sündmuse kaudu näen, kuidas pere on kokku hoidma hakanud. See on loonud toreda õhkkonna minu ümber,» sõnas Vello.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles