Linnaraamatukogu jagab lugemisaasta teemakuudeks

, raamatukogu teenindusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemisaastat korraldab kultuuriministeeriumi algatusel kõigist kirjanduse ja lugemisega seotud asutuste esindajatest koosnev töörühm.
Lugemisaastat korraldab kultuuriministeeriumi algatusel kõigist kirjanduse ja lugemisega seotud asutuste esindajatest koosnev töörühm. Foto: Elmo Riig / Sakala

2010. aasta on kuulutatud lugemisaastaks. Lugemisaasta toimub esmakordselt, varem on tähistatud esimese eestikeelse trükise ilmumise tähtpäevadega raamatuaastaid.


Lugemisaastat korraldab kultuuriministeeriumi algatusel kõigist kirjanduse ja lugemisega seotud asutuste esindajatest koosnev töörühm.

Lugemisaasta eesmärk on tuletada meelde, et lugemine on nauding, mis annab nii elamusi kui teadmisi või paneb mõtlema lihtsale küsimusele, mida ma viimati lugesin? Nii nagu ilukirjandus võib pakkuda uusi teadmisi, võib teabe-ja õppekirjanduski keeleliselt nauditav olla. Lugemisaasta on mõeldud kõigile, kes oskavad ja tahavad lugeda või alles õpivad lugema.

Linnaraamatukogus on aasta jagatud teemakuudeks. Jaanuarikuu juhtmõtteks on "Lugemise tarkus", veebruaris "Inimene kui avatud raamat", märtsis "Elav sõna", aprillis "Päev ilma naljata on raisatud päev", mais "Kevadel tärkab kõik".

Suvekuud on pühendatud noortekirjandusele.

Septembris jätkame leiutajatega, niisiis tuleb "AHHAA" kuu, oktoobris tutvustame oma hõimlasi - "Kõik on omad". November keskendub ulmele ja müsteeriumidele "Oh õudust!". Detsembri teema on "Lugemine muutub ajas" ja siis tutvustame e-raamatuid ning kirjandusportaale.

Terve aasta jooksul eksponeeritakse raamatu- ja kunstinäitusi, korraldatakse vestlusringe, rollimänge, lugemiselamuste õhtuid, kutsutakse esinema kirjanikke ning teisi tuntud inimesi ja näitetruppe, toimuvad raamatuesitlused, luuleõhtud, ettelugemispäevad, tähistatakse kauni emakeele ja lasteraamatupäeva. Palju tähelepanu pööratakse lastele ning nende vanematele, samuti koolinoortele, et neid suunata lugema rohkem kui vaid kohustuslikku kirjandust.

Jätkame lastele mõeldud ürituste sarjade ning koolivaheaegade sisustamisega. Jätkuvalt pakume raamatukogutunde ja -ekskursioone, kirjanduse ning e-andmebaaside tutvustusi. Kutsume lugemishuvilisi ajalehti ja ajakirju lugema, raamatuid laenama, arvutit kasutama ning meie ettevõtmistes osalema.

Ootame kõiki jagama oma lugemiselamusi ning arvamusi raamatute ja raamatukogu kohta.

Lugemisaasta üritused saavad teoks koostöös linna ja maakonna erinevate organisatsioonide ja koolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles