Rolf Roosalu: nurisevaid sapiloopijaid jagub alati

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"VIOLINA" on ansambel, kuhu kuulub 3 noort ja kena naisviiuldajat - Daana Ots, Johanna-Marie Ainomäe ja Käll Haarde.
"VIOLINA" on ansambel, kuhu kuulub 3 noort ja kena naisviiuldajat - Daana Ots, Johanna-Marie Ainomäe ja Käll Haarde. Foto: Violina
11. jaanuaril kogunes raadiomajas 11-liikmeline žürii, et kuulata ja hinnata konkursile Eesti Laul 2010 esitatud 155 laulu.
Tänu pädeva žürii otsusele võistleb konkursi Eesti Laul 2010 finaalis 12. märtsil teiste õnnelike seas ka Rolf Junior koos kaunite Violina näitsikutega.

Elu24.ee uuris Rolf Juniorilt, millise meeleoluga mees eelseisvale finaalvõistlusele läheb.

Rolf, mille poolest on Sinu ja Violina lugu just see ainus ja õige EESTI LAUL? Milliseid Eestile omaseid kvaliteete ta aastal 2010 kannab?

Kui möödunud aasta konkursil Eesti Laul osalenud minu lugu «Fre:dom» oli eurovisioonilik, siis seekordne «Maagiline päev» on rohkem «eestilaululik», kuid samas peaks hästi passima ka suurele Eurovisioonile.

Millist konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?

Selle konkursi kontekstis ei saa kedagi meist üksteisele ohtlikuks pidada, ei ole veel kuulnud, et muusika endas ohtu kannaks. Kõiki lugusid kuulata ei ole õnnestunud ja 12. märtsiks võib minu maitse-eelistus totaalselt muutuda. 

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lavašõu ja kostüümide loomisel koostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda?

Tööprotsess on tõepoolest käivitunud - imekaunid Vioilina näitsikud uhavad usinalt poogent kulutada, väikesed moemesilased tuulavad kangakaupluste riiulite vahel ning ideedepulgad jooksevad omavahel põrkudes kahe kõrva vahel võidu.

Pärast finalistide selgumist on taas läinud vaidluseks, kumb süsteem on õiglasem, kas žürii tehtud eelvalik või rahvahääletus. Mida Sina arvad?

Igal pool on parem kui kusagil mujal. Nurisevaid sapiloopijaid jagub alati nii vasakule kui paremale - olgu valijateks rahvas või žürii... Muusika hindamine on kuulaja maitsemeelte ülesanne ja nende üle teatavasti kohut ei mõisteta.

Millal Sinu ja Violina tõsisem prooviperiood algab?

Siis kui saabub õige aeg!

Mis on teie edu pant ja milliseks hindate oma võiduvõimalusi?

Ma põhimõtteliselt ei võta oma loo kohta ülalmainitud teemal sõna - las jääb midagi ka kuulajatele-vaatajatele koduseks arutlemiseks.


Kuula Rolf Juniori ja Violina lugu ja avalda arvamust. Kuidas see Sulle meeldib? Ennusta, millised võiduvõimalused sellel võiks olla.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles