Tunned end halvasti? Täna on aasta viletsaim päev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunned end halvasti? Täna on aasta viletsaim päev
Tunned end halvasti? Täna on aasta viletsaim päev Foto: AFP / Scanpix

Brittide arvates on täna tõeline «sinine esmaspäev» ning selle aasta viletsaim päev.

Briti uuringufirma FirstCare psühholoogide kinnitusel mängivad viletsa enesetunde ja halva tuju juures rolli nii külm talv, jõulujärgsed võlad kui ka majanduslangusest tingitud rahamured, kirjutab Daily Mail.

Depressioon aga võib kaasa tuua mitmeid terviseprobleeme. Paljud aga ei saa endale haigestumist lubada, kuna majanduslanguses on oht töö kaotada.

«Jaanuari keskpaiga niinimetatud sinist esmaspäeva peetakse aasta kõige viletsamaks päevaks. Statistika näitab, et siis külastatakse tavapärasest rohkem arste ning tervis on viletsam. Suurt rolli mängib selles meeleolu langus,» selgitas FirstCare juht Aaron Ross.

Ross soovitab tööandjatel jaanuaris töötajate suhtes paindlikkust üles näidata.

«Tööandjad peaksid mõistma, et vastutulelikkusega nad parandavad nii oma mainet kui ka vähendavad töötajate puudumist,» selgitas Ross.

Ta lisas, et sellel aastal võib talveperioodil depressioonist ja haigestumisest tingitud töölt puudumisi vähem olla, kuna töötajate käitumist mõjutab majanduslangus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles