Naised lähevad ilma armastuseta paksuks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui armastust väheks jääb, tuleb sellele aseaine leida.
Kui armastust väheks jääb, tuleb sellele aseaine leida. Foto: Hedge/Scanpix

Sageli annab liigne kehakaal märku tõsistest tervisehädadest, suhteprobleemidest või ka liigsetest endale seatud keeldudest.


Kõik eelnimetatu saab ajendiks, miks me hilisõhtul külmkapi juurde jookseme ning meeletutes kogustes magusat, rasvast või suitsutatud toitu tarbime, kirjutab Woman.ru. Toidust saab armastuse aseaine.



Just seetõttu, vaatamata suurtele jõupingutustele, õnnestub kehakaalu vähendada ning saavutatud kaalus püsida vaid väga vähestel inimestel. Seda siis, kui psühholoogilised probleemid endistviisi püsivad.



Miks ikkagi?



Põhjus nr 1: armastuse vajadus on blokeeritud


Kui sinu suhetes partneriga ei ole kõik korras, sa vaikid enamjaolt või nutad patja, lootes, et sinu kaaslane sinu mõtteid ja soove lugeda oskab, siis on öiste külmkapiretkede põhjus ilmne.



Lihtsam ja ohutum on midagi külmikust näpata - keegi ju ei näe -, kui julgus kokku võtta ning riskeerida, püüda suhetes midagi muuta.



Muutustel on risti jalus hirm, et meid tõugatakse eemale, kasutatakse ära, samuti vanad solvangud, harjumused ja vaated elule.




Põhjus nr 2: tunnustuse vajadus on blokeeritud


Enda soovid ja vajadused on võimalik suruda tagaplaanile ning kuulata vaid meest, täita kõik tema soovid ja vajadused. Olgu selleks siis hiline õhtusöök või seks - siis, kui tema seda tahab. «Kõik sinu jaoks, kallis, mis siis, et sa mind ei märka!»



Selline ülim «abivalmidus» ei jää kunagi tagajärgedeta: hoiad tihti suure vaevaga pisaraid tagasi, unustad end täiesti, blokeerides igasuguse vajaduse tähelepanu ja läheduse järele.



Või siis laskud teise äärmusse, pidevalt tülitsedes, hüsteeritsedes ja korraldades skandaale, millel konstruktiivne lahendus puudub. Tulemus on mõlemal juhul sarnane: sa hakkad oma tähtsusetust toidu ja joogiga kompenseerima.




Põhjus nr 3: seksuaalne ebakõla


Üheks põhjuseks, miks liigsed kilod kogunevad, võib pidada ka seksi. Kui seks on sinu jaoks vaid kohustus, siis hakkab ka kaalu tasahilju juurde tulema. Tavaliselt lisandub aastas kaks kuni kolm kilogrammi ning tulemuseks on naine, kes varsti meest enam ei huvita.



Sama juhtub ka vastupidises olukorras. Kui seksivajadus ja -soov on olemas, kuid seda ei rahuldata, hakkavad kilod ligi hiilima.



Mehed saavad olukorrast sageli üle eneserahuldamise abil, naised aga pistavad pigem midagi maitsvat põske.




MIDA TEHA


Püüa oma tunnetest kõigepealt iseendaga rääkida, sest selles mängus kaotajaid ei ole.


Lisaks oma soovidele hakka rohkem ka tundeid jälgima. Ära vaiki, räägi partneriga oma tunnetest, seda ka intiimsemas plaanis.



Õppige teineteist võrdselt hindama. Probleemide mahavaikimine toob kaasa vaid solvumist ja tigedust.



Vaata üle oma suhtumine seksi: kohustusest peaks saama nauding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles