“Ürgmehe" etendused lõpevad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus "Ürgmees" tänavu suvel Pärnu Vallikäärus.
Etendus "Ürgmees" tänavu suvel Pärnu Vallikäärus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Veidi rohkem kui kuu pärast, 22. veebruaril jõuab lavalaudadele sajas Monoteatri etendus "Ürgmees", mis jääb esialgu viimaseks, sest läbi saab aastaks soetatud mängulitsents.


Monoteatri juhi Karl Kermese kinnitusel plaanitakse "Ürgmehe" litsentsi tulevikus pikendada, kuid täpne aeg pole veel teada.

"Jätkuvalt suur huvi etenduse vastu pani meid pikendamise peale mõtlema, kuid kindlasti ei saa see toimuma enne sügist," ütles Kermes. "Publiku õnneks lahutab meid sajandast "Ürgmehest" veel 12 etendust, mida on võimalik vaadata nii Tartus kui Tallinnas."

Etenduse peaosaline Jan Uuspõld peab täpselt aasta jagu Eestit naerutanud "Ürgmeest" edukaks projektiks, mida oli tänu publiku positiivsele tagasisidele väga nauditav esitada.

Uuspõld ja Kermes lootsid, et publik võtab hästi vastu ka Monoteatri uue etenduse "Isa".

Andrus Vaariku käe all valmivat lavastust "Isa" hakkavad paralleelselt mängima Jan Uuspõld ja Alo Kõrve. "Isa" on jätk ja paariline "Ürgmehele".

Kui "Ürgmees" räägib mehe vaatenurgast ja kohandumisest maailmas, kus elavad ka naised, siis "Isa" on näidend, kus käsitletakse perioodi, mil naine ja mees on juba mõnda aega koos eksisteerinud ja ühel päeval raputab nende idüllilist maailma uudis - me tahame vist saada last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles