Tulevikuametid – kosmosegiid, lendautode konstrueerija ja organikloonija?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutijoonis firma Virgin Galactic kosmoselennukist  SpaceShipTwo
Arvutijoonis firma Virgin Galactic kosmoselennukist SpaceShipTwo Foto: Reuters / Scanpix

Briti uuringufirma Fast Future sotsioloogide hinnangul ei ole tulevik enam kaugel ja juba paarikümne aasta pärast võivad olla populaarsed sellised ametid nagu kosmosegiid, lendautode konstrueerija ja organite kloonija.

Uuring näitas, et uued ametid on vajalikud tehnoloogia ja teaduse kiire arengu, kliimamuutuse ja rahvastikuarvu kasvu tõttu, kirjutab The Telegraph.

Digitaalrevolutsioon aga annab tööd virtuaaladvokaatidele ja internetiprügi käitlejatele. Uued läbimurded kosmosetehnikas aga panevad inimesed õppima süstikupiloodiks, kosmosegiidiks ja –arhitektiks.

Asjatundjate hinnangul ei ole tulevikuametid enam ulmeline unistus, vaid käegakatsutavas kauguses.

«Praegused algkoolilapsed on esimene põlvkond, kelle seast sirguvad lendautode ehitajad või kes avastavad viisi, kuidas kliimamuutust seisata,» selgitasid asja uurinud.

Nad jätkasid, et piirid teaduse ja ulme vahelt on hakanud kaduma.

Üheks selliseks eelkäijaks on USA kosmoseturismi firma Virgin Galactic, mis hakkab kosmoseturistidele lende tegema. Briti ärimees Richard Branson tutvustas möödunud aastal kosmoselennukit SpaceShipTwo ja selle orbiidile viivat reaktiivlennukit WhiteKnightTwo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles