Keskerakond tahtis «Raagus sõnu» endale reklaamivahendiks osta

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lauluväljaku Kultuurikeskuse avamine, 04.11.2008 - etteaste tegid ka laulutähed Linnar Priimägi ja Marju Kuut
Tallinna Lauluväljaku Kultuurikeskuse avamine, 04.11.2008 - etteaste tegid ka laulutähed Linnar Priimägi ja Marju Kuut Foto: Photo Factory

Keskerakonna plaan omandada meeletu honorari eest üks kaunimaid eesti armastuslaule «Raagus sõnad» läks vett vedama sõnade autori Peeter Ilusa vastuseisu tõttu.


Sügiseses valimiseelses möllus tekkis Keskerakonna reklaaminõustajal Linnar Priimäel ilmselt laulu pöörasest menust johtunud idee panna lugu partei propagandavankri ette - anda pala välja singelplaadina, mida oleks jagatud parteikingitusena nagu tikutopse, võtmehoidjaid ja pastapliiatseid, kirjutab Õhtuleht.

«Meil oli tõepoolest selline plaan. Seda realiseerima hakates mõtlesin kõigepealt oma hea sõbra, esitaja Marju Marynel Kuudi peale,» tunnistab Priimägi. Kui Kuudiga polnud probleemi ja ka viisi autor Rein Rannap oleks nõusse saadud, siis tõmbas ootamatult pidurit poeet Peeter Ilus.

«Selle loo ümber käis tõesti päris korralik tants. Priimäe veenmisoskus on ju tervele Eestile teada, rääkis Ilus. «Korra tuli appi ka (Keskerakonna) volikogu esimees Toomas Vitsut ja ega tema jutt väga sõbralik olnud - läbirääkimistes oli ka ähvardusi.»

Ilus keeldus oma õiguste müügist põhjendusega, et vahetult pärast valimisi, detsembri algul oli ilmumas tema esimene autoriplaat ja «Raagus sõnad» oli plaanitud selle avalooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles