Portugali ekspolitseinik: vanemad varjavad Madeleine McCanni surma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate ja Gerry McCann
Kate ja Gerry McCann Foto: AP / Scanpix

Portugalis algas kohus Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumise uurimist juhtinud politseiniku üle.

Politseitöölt lahkunud mehe sõnul vanemad varjavad tütre surma, kirjutab news.com.au.

Madeleine`i vanemad Kate ja Gerry McCann nõuavad eksuurijalt Concalo Amaralilt 1,2 miljonit eurot kahjutasu. Samuti on nende nõudmiseks, et raamatu «Maddie: The Truth of The Lie» müügikeeldu pikendataks.

2008. aastal avaldatud raamatus seisab, et Madeleine`i ei röövitud, vaid ta suri õnnetusjuhtumi tagajärjel 2007. aastal kui McCannide perekond oli Portugalis puhkusel.

Endise politseiniku Amarali arvates püüavad vanemad tütre hukkumist kinni mätsida.

Madeleine`i isa Gerry McCann eitas Amarali väiteid. Tema sõnul ei ole mitte ühtegi tõendit selle kohta, et Madeleine on surnud.

«Eilsel kohtuistungil oli kõige tähtsam see, et prokuröri sõnul ei ole mitte ühtegi tõendit Madeleine`i surma kohta ja selle kohta, et me oleme ise oma lapse kadumisega seotud,» selgitas Gerry McCann.

McCannide sõnul heidab raamat neile halba valgust. Samuti kardavad nad, et kui hakatakse pidevalt rääkima, et tüdruk on surnud, võidakse ta otsingutest loobuda.

Kohtus andsid tunnistust mitmed Portugali politseinikud, kelle ütlused Amarali väiteid toetasid.

«McCannid mõtlesid lapse röövimise välja, et peita lapse hooletusse jätmist. Meie kahtlustasime neid tütre laiba peitmises ja röövi väljamõtlemises. Tegemist võib olla traagilise õnnetusjuhtumiga, mitte tahtliku tapmisega,» lausus Amarali alluvuses töötanud politseinik Tavares De Almeida.

Politseikomissar Ricardo Paiva sõnul hakati Madeleine`i ema Kate McCanni tütre kadumisega seostama pärast ühte telefonikõnet. Kate McCann helistas 2007. aasta juulis Portugali politseile ja rääkis, mida ta unes nägi.

«Ta ütles, et nägi unes, et Madeleine´i laip oli kuskil mäel ning me peaksime mingit mäge hakkama otsima. See tekitas pildi, et tüdruk võib surnud olla,» meenutas politseinik.

Portugali uurijad käisid kontrollimas Praia da Luzis asuvat mäge, kuid ei leidnud sealt laipa ega midagi mõrvale viitavat. Pärased seda otsis Briti politsei Portugali kolleegide palvel McCannide kodu läbi.

Nii Portugali kui ka Briti uurijad on  veendunud, et Madeleine McCann on surnud, lapse vanemad aga kinnitavad, et nende tütar on elus.

Kohus Portugali politseiuurija üle jätkub. Kohus peaks otsuse langetama selle kuu lõpul.

Madeleine McCann kadus 2007. aasta mais Portugalis Praia da Luzi kuurordis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles