Orangutanid lahkuvad Hollywoodist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastane orangutan Rocky lahkub Hollywoodist
Kolmeaastane orangutan Rocky lahkub Hollywoodist Foto: AP / Scanpix

Hollywood jääb orangutanidest näitlejatest ilma, kuna neid üüriv firma saadab loomad ahvide turvakeskusesse.

Steve Martin`s Working Wildlife of Los Angeles teatas, et ei võimalda filmitegijatel orangutane enam kasutada ning loomad saadetakse Iowas asuvasse loomade kaitsekeskusesse, kirjutab AP.

«Inimahvide kasutamine filmides, televisioonis ja reklaamides ei aita kaasa nende säilimisele ning ei anna õiget ülevaadet nende tegelikust olukorrast,» sõnas Atlanta loomaaia orangutanide säilitamise programmi koordinaator Lori Perkins.

Steve Martin`s Working Wildlife omanik, kes ei ole näitleja Steve Martiniga seotud, sõnas, et on rahul, et ahvid saavad neile sobivamasse keskkonda minna.

Kolmeaastane Rocky ja tema 19-aatsane ema Katy jõudsid Des Moinesis asuvasse turvakeskusesse möödunud nädalalõpul. Järgmistel kuudel järgneb neile veel neli orangutani. Iowas asuvas keskuses on lisaks orangutanidele kas šimpanse, gorillasid ja bonobosid.

Ekspertide hinnangul elab looduses umbes 62 000 orangutani, kuid nende elupiirkond väheneb pideva puudelangetamise ja põllumajanduse läbi.

Orangutanid (Pongo pygmaeus) on Kalimantani ja Sumatra ürgmetsade  ruuge karvastikuga inimahvid. Isase pikkus 1,5 – 1,8 meetrit, käte siruulatus  kuni 2,25 meetrit.  Emane on väiksem. Elab puude otsas, maapinnale tuleb harva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles