Haapsallu kerkib lumelinnus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu piiskopilinnus.
Haapsalu piiskopilinnus. Foto: Marina Puškar

Laupäeval, 16. jaanuaril kell 12 alustatakse Haapsalu piiskopilinnuse hoovis uue linnuse rajamist - seekord lumest.


”Lumelinnusesse tuleb palju uhkeid torne, käike, aknaid, treppe, keldreid ja muud, mis ühe korraliku kindluse juurde kuuluvad. Tuleb võtta vaid labidas ja kõik need lumest valmis teha,” rääkis ettevõtmise turundustugi Piret Hallik-Sass.



Ehitustööde lõppedes antakse linnus pidulikult lastele valitseda, valitakse linnuse pealik ja muud ametimehed. ”Arvatavasti tuleb lastel kohe korraldada linnuse kaitsmine, sest juba on kuulda, et uut uhket linnust tahavad endale ka röövvallutajad,” lisas Hallik-Sass.



Linnuse ehitamine on suur töö ja Hallik-Sassi ütlust mööda kuluvad ära kõik abikäed, nii suured kui väikesed.  



SA Haapsalu Piiskopilinnus ja Haapsalu kultuurikeskus ootavad kõiki vana linnuse õuele laupäeval, 16. jaanuaril kell 12, et uus linnus üheskoos valmis ehitada. Tähelepanu tasub pöörata ka lumelinnuse ehitamiseks vajalike vahendite olemasolule: paksud kindad, labidad ja hea tuju. Osalejaile jagatakse korraldajate kinnitusel kamba peale vajalik hulk meetreid lund.



Lumelinnuse ehitamisele saab end kirja panna aadressil info@haapsalulinnus.ee või telefonil 518 4664 (Marika Peberg). Lisainfo on aadressil www.haapsalu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles