Millised on Lõuna-Eesti inimeste klubirituaalid?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Club Tallinn pidas sünnipäeva Las Vegases 10.10.09
Club Tallinn pidas sünnipäeva Las Vegases 10.10.09 Foto: Kertin Vasser ja Taavi Kottise
Kui vaja lõõgastuda, tantsida või kohata uusi nägusid, on lähim lahendus ööklubi. Millised on Lõuna-Eesti inimeste klubirituaalid ja klubiõhtu ootused? Tartus ei panda näiteks imeks sedagi, kui naine üritab mehele peale panna klubikeeldu.

Kanal 2 reporter Jürgen Puistaja käis kohal Tartu ööklubis Maasikas, kus uuris nii klubi emandalt kui ka hoogsatelt klubitajatelt, millised on tartlaste pidutsemistavad.

Millised on näiteks Tartu näitsikute enne pidu toimuvad protseduurid ja klubirituaalid? 

Kertu: Sätime ennast enne pidu, joome natukene ja siis tuleme meeldivalt švipsisena pittu.

Mai: Kõige olulisemad on soeng, meik ja küünelakk... Ma valmistun täpselt nii, nagu mees ütleb. Kui mees ütleb, et nii nüüd lähme, siis läksime.

Baarman Alari Kõrkjas: Tähtis on peole tulla alati hea tujuga. Suhtuda teenindavasse personali ka viisakalt, sest siis suhtutakse nendesse viisakalt ja siis klient tunnebki ennast nagu kuningas. Riietumisstiil võiks olla ka korralik- päris tosse ja varbavahesid näha ei tahaks. Püksid võiksid meestel natuke ülevalpool olla ja pluus seljas korralik.

Tartu klubi Maasikas programmijuht Krõõt Kiviste: Tossudega meile sisse ei pääse. Ka spordiriietus pole väga teretulnud. Samas, kui meil on näiteks stiilipidu Maika, siis on maika loomulikult teretulnud.

On tulnud ette ka selliseid olukordi, kus naine palub mul oma mehel silma peal hoida. Mulle kirjutatakse meili teel, kui on mingisuguseid muresid. Üks naine palus oma mehele panna peale isegi klubikeelu. Loomulikult me ei teinud seda, sest see on ikkagi peresisene asi.  

On olnud ka selline meesterahvas, kes palus ise, et palun pange mulle klubikeeld peale, et muidu ma käin siin liiga tihti. Et teeme nii, et ma kaks kuud ei tule enam. Sellised asjad panevad lihtsalt muigama. Aga muidu käiakse klubis rahumeelselt ja keegi ei põgene kellegi eest.  

Naiselikult edev Siim: Tartu klubides käivad natuke vanemad inimesed..., noh nagu arenenumad inimesed. Aga pubides... Nojah, mina pole seda öelnud...

Vaata ka videolõiku ja pildigaleriid pidutsevatest tartlastest! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles