Tallinnas esineb balalaikavirtuoos

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky.
Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Tallinnas annab kontserdi Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky. Läinud suvel Viljandi pärimusmuusika festivalil suure menu osaliseks saanud noorukese maestro esinemine hakkab Tallinnas Vene teatri suures saalis 25. veebruaril kell 19.


Ehkki publiku lemmiku tiitliga Viljandi pärimusmuusika festivali esinejaid ei hinnata, avaldas peo pealik Ando Kiviberg veendumust, et viimasel korral pälvis just Arkhipovsky kõige enam kuulajate tähelepanu ning nende kiidusõnu.

„Tegu on erakordselt andeka muusikuga, keda võiks igaüks vähemalt korra elus näha," tõdes Kiviberg. „Lisaks sellele, et ta on osav pillimees, pakatavad tema kontserdid kirest, pühendumisest ja artistlikkusest, teda vaadates ja kuulates pole võimalik ükskõikseks jääda."

Asjatundjate sõnul on Arkhipovskyle omane oskus mängleva kergusega sulatada ühtseks kõiki vaimustavaks emotsiooniks nii pärimusmuusika, jazz, rock kui klassika. Elektroonilisi abivahendeid kasutab Vene balalaikavirtuoos sedavõrd delikaatselt, et need ei riku naturaalse pillimängu võlu.

Tema esinemised on hea näide sellest, kuidas sooloartisti võimuses on hea pillimängu kaudu luua illusion, justkui esineks laval terve orkester.

„Ta on elav tõestus sellest, et lava täitmiseks ja publiku meelte paelumiseks pole tingimata vaja bändi ega tantsutüdrukuid – peo püstipanekuks piisab ühest ainsast kõvast pillimehest ja säravast isiksusest,“ tõdes Kiviberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles