Arstid püüavad lahendada veritseva tüdruku mõistatust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid püüavad lahendada veritseva tüdruku mõistatust
Arstid püüavad lahendada veritseva tüdruku mõistatust Foto: AFP / Scanpix

India ja teiste riikide arstid püüavad jõuda jälile silmade ja veel mitme muu organi kaudu veritseva tüdruku haiguse põhjusele. 

14-aastasel Twinkle Dwivedil voolab verd silmadest, ninast, juuksepiirist, kaelalt ja tallaalustelt ja pihkudest, kirjutab The Sun.

Terviseprobleem sai alguse kolm aastat tagasi.

Verd võib voolata kuni 50 korda päevas  ja ta võib kaotada eluohtlikult palju verd. Selle tõttu tehakse talle aeg-ajalt vereülekandeid.

«Vere voolamine ei ole valus, kuid ma muutun uimaseks. Mõnikord on tugevad peavalud,» selgitas tüdruk.

Oma ebatavalise haiguse tõttu ei saa tüdruk koolis käia.

Twinkel Dwivedit uuris ka tuntud USA arst George Buchanan, kuid ka tema ei suutnud lapse veritsemise põhjust kindlaks teha.

«Ma ei ole varem kokku puutunud juhtumiga, kus pea ja peopesad spontaanselt veritsevad või lugenud millegi sellise kohta. Tundub võimatu, et vigastamata nahk hakkab järsku veritsema. Samuti ei märganud ma lapse kehal mitte kuskil vigastusi,» lausus arst.

Buchanan ja ta meeskond oletavad, et tegemist võib olla kergete trombidega, kuid samas ei oska nad selgitada, kuidas need veritsemise põhjuseks olla võivad.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles