Boliivia president tutvustas kokalehtedest jooki Coca Collat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aymaraa indiaanlaste hulka kuuluv naine kokalehti närimas
Aymaraa indiaanlaste hulka kuuluv naine kokalehti närimas Foto: AFP / Scanpix

Boliivia esimene põliselanikust president Evo Morales, keda tuntakse kui pidevat kokalehtede närijat, tutvustas kokal põhinevat uut karastusjooki Coca Collat.

Boliivia loodab, et nende uus jook on võimeline võistlema USA «suure venna» Coca-Colaga ning aitab Kesk-Boliivia kokakasvatajaid, kirjutab foxnews.com.

Joogi nime suhtes tehti rahvahäälestus ja võitjaks tuli Coca Colla.

Boliivia ametivõimude kinnitusel meenutab uue joogi pakendil olev logo kuulsa Coca-Cola oma.

Eriti on uuest joogist huvitunud La Pazi osariik, et laiendada kokataimede kasvatusala ja elavdada kohalikku majandust. 

Boliivias juba toodetakse kokamaitselist teed, jahu, hambapastat ja likööri.

Boliivia on peale Colombia ja Peruu maailmas kolmas suurim kokatootja. 2008. aasta andmetel kasvatati kokataimi 30 500 hektari suurusel alal.

President Morales, kes on ka Chapa regiooni kokakasvatajate organisatsiooni juht, teatas, et lähiajal suurendatakse kokataimede kasvuala 20 000 hektari võrra.

Boliivias Andide piirkonnas on Aymara indiaanlased kokat kasvatanud 3000 aastat ning see taim on osa kohalikust kultuurist. Enamik kohalikest närib pidevalt kokalehti.

Rahvusvaheline narkootikumide kontrolli nõukogu on aastaid püüdnud kokalehtede närimist ära keelata, kuid see ei ole õnnestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles