H&M viskas vanad rõivad tänavale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&M'i kauplus New Yorgis
H&M'i kauplus New Yorgis Foto: AFP / Scanpix

Tuntud Rootsi rõivakauplus H&M viskas New Yorgis prügikasti hulga korralikke riideid, riivates sellega inimeste õiglusmeelt ja teenides välja parasjagu kriitikat.


Läinud nädalal kirjutas New York Times, et Manhattani südames asuva H&M'i kaupluse juurest leiti sooje talveriideid täis topitud kotid, vahendab uudist Bild.

Rõivakottide sisu lähemalt uurides selgus, et kauplus oli müümata jäänud kauba mitte lihtsalt minema visanud, vaid ka kasutuskõlbmatuks muutnud.

Riided olid žileti või mõne muu terariistaga rebestatud, meeste jopedel oli vooder välja rebitud ning kinnastel sõrmed otsast lõigatud.

Juhtunu põhjustas suhtluskeskkonnas Facebook ja blogisfääris suure pahameeletormi. Rõivapoele heideti ette korralike asjade rikkumist, samal ajal kui New Yorgis on hulgaliselt kodutuid, kes käreda külmaga soojemaid riideid vajaksid.

Mõned kirjutajatest lubanud H&M'i kauplusi edaspidi boikoteerida.

H&M'i esindaja sõnul ei olnud nimetatud rõivaid annetada võimalik, sest need ei vastanud kindlatele kvaliteedinormidele. Samas lubas ettevõte oma senist rõivaste mahakandmise praktikat muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles