Video: kas endises tuberkuloosihaiglas kummitavad seal tapetud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas endises tuberkuloosihaiglas kummitavad seal tapetud?
Kas endises tuberkuloosihaiglas kummitavad seal tapetud? Foto: Youtube

Õuduskirjanik Kami Gracia esitleb väljaande Huffington Post blogis USA kõige õudust äratavamaid paiku.

Garcia arvates on üheks kõige enam hirmu tekitavaks kohaks Kentuckys Louisville`is asuv endine haigla.

Waverly Hills Sanatorium avati 1910. aastal tuberkuloosiravimise haiglana. Seal viidi patsientide peal läbi salajasi ravimiskatseid, milles erinevatel andmetel kaotas elu või sai vaimse häire ligi 6000 inimest.

Waverly Hills Sanatorium suleti 1962. aastal ning alates sellest on hoone lagunenud.

Garcia sõnul liigub Louisville´is selle haigla kohta seni jutte, et surnud kummitavad.

Kõige kuulsamad kummitused on väike tüdruk, kes mängib haigla kolmanda korruse ruumides peitust ning eakas, veriste kätega naine, kes hüüab appi.

Waverly haiglas tehakse huvilistele niinimetatud kummitusekskursioone. Haigla saatust on käsitlenud ka mitmed paranormaalsetest nähtustest rääkinud USA telesaated.

Telekanali NBC saates «Ghost Hunters» püüti kummituste jälile jõuda. Saates uuriti, kas ruumis 502 end üles poonud medõde ikka kummitab seal.

Kõige äärmuslikumate hinnangute kohaselt kaotas seal haiglas eksperimentide tagajärjel elu 63 000 inimest. Enamik nendest teise maailmasõja aastatel.

Ehitise all kulgevat käiku kutsutakse «surmatunneliks», kuna surnuid transporditi haigla keldrist välja tunnelisse rajatud miniraudteel.

Haiglas õudusekskursioone korraldav organisatsioon käivitas 27. septembril rahakogumise, et nad saaksid seal oma tegevust jätkata.

Louisville´i võimud plaanivad hoone müüa ning sinna tahetakse kunagi luksushotell rajada.

«Ma ei ole iialgi nõus seal ööbima,» kirjutas Garcia oma blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles