Tallinnas saab 8. oktoobrini näha noore maalikunstniku Liis Kogeri ja Salvador Dalí originaale

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Mark Kostabi ekspruut, Liis Koger avab personaalnäituse
Kalev Mark Kostabi ekspruut, Liis Koger avab personaalnäituse Foto: Erakogu

Eesti kunstiklassikat esindavas salongis Allee saab 8. oktoobrini näha verivärskeid töid noore maalikunstniku ja luuletaja Liis Kogeri sulest, põimituna Salvador Dalí originaalidega.

Eksponeerimisel on Liis Kogeri seni avaldamata, peamiselt väikseformaadilised maalid ja joonistused.

Liis Koger: «Maalide kirevust on hea septembrisse kaasa tuua, joonistused on tasakaalu hoidmiseks mustvalged, mõlemat loomerännakut seob intensiivne mängukeel. Piltidelt võiks kõlama jääda minekumaastikud, kõik kokku kui üks sügisene tants. Tuleb tulla alateadvusse, kus toimuvad sisevaatlused.»

Kuidas sattusid Salvador Dalí tööd Liis Kogeri omade kõrvale?

«Galerii nägi neis ilmselt seost. Dalí oli tegev samuti mitmes vallas, kirjutas, joonistas, maalis ja tegi palju muudki. Minul on au ja rõõm taolise koostöö üle, harva saab surnud inimestega koos esineda, eriti veel nendega, kes geeniuse poolest elavad.»

Liis Koger on sündinud 1989 Pärnus ja lõpetas 2013 Tartu Ülikooli maalikunsti erialal.

Tema isikunäitust on kureerinud 45. Veneetsia biennaali kuraator Achille Bonito Oliva, noor kunstnik on osa võtnud rahvusvahelistest maalikunsti biennaalidest ning esinenud hulgaliselt näitustel Eestis ja välismaal.

Näitus on tasuta.

Allee Kunstisalong asub Pikk tn 34 Tallinnas.

Näitus toimub koostöös Simson Galeriiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles