Juhan Saul Gross sai täna vanglast välja

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell kümme avanesid vangimaja väravad seltskonnameedia kangelase Juhan Saul Grossi ees. Vanglavaärvas ootas Grossi tema ema. 


Vangi pandi 45-aastane filmimees Gross novembrikuus, kui kohus karistas teda ähvardamise ja lähenemiskeelu rikkumise eest kaheksa kuu pikkuse vangistusega. Kaheksast kuust pidi Gross, kes viidi türmi otse kohtusaalist, ära istuma kaks kuud. Nüüd jääb karistusajast kanda pool aastat tingimisi.

Grossi süüdistati selles, et ta oli korduvalt rikkunud talle kehtestatud lähenemiskeeldu oma endisele elukaaslasele ja lapse emale Eike Einamale. Kohtumääruse kohaselt ei tohtinud Gross läheneda naisele lähemale kui äratundmiskaugusele ehk 100 meetrit.

Sellest hoolimata olevat Gross jälitanud Eike Einamad nii jalgsi kui ka autoga, saatnud vahel isegi mitu korda päevas SMSe ja e-kirju. Need olnud nii ropud ja mõnitavad kui ka sisaldanud armuavaldusi.

Süüdistuse järgi oli Gross mullu 11. märtsil kell 17.05 Tallinnas Virmalise tänaval ähvardanud Eike ema Kristat elusalt põlema panna.

«Ta lubas lapse kuuldes mu ema põlema panna. Laps oli terve päeva hüsteerias,» rääkis Eike eksmehe terrorist omal ajal Õhtulehele. Siis torgati läbi Eike ema sõiduki rehvid, mispeale laekus mehelt sõnum: «Nael kummi!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles