Retušeerimata modellifoto ajab naised tualetti oksendama?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Universum 2004 Jennifer Hawkins
Miss Universum 2004 Jennifer Hawkins Foto: Reuters / Scanpix

Austraalias on naisteajakirja esikaanel ilmunud retušeerimata modellifoto naislugejate kiiduhüüatuste asemel hoopis negatiivset vastukaja põhjustanud.


Austraalia modell ja 2004. aasta Miss Universum Jennifer Hawkins nõustus poseerima alasti sealse ajakirja Marie Claire veebruarinumbri kaanel, kuid nüüd leidub hääli, kes ajakirja Photoshopi mittekasutamise eest hoopis kritiseerivad, kirjutab Huffington Post.



Ajakirjale pannakse süüks, et Hawkins ei näe välja nagu tavaline naine.



Toimetaja Jackie Frank rääkis väljaandele The Australian, et retušeerimata pildi kasutamine oli inspireeritud lugejate hulgas korraldatud küsitlusest, millest selgus, et vaid 12 protsenti naisi on oma kehaga tõeliselt rahul.

Seetõttu otsustaski Marie Claire kasutada esikaanel Hawkinsi ilustamata pilti. Modelli pildid plaanitakse panna oksjonile, millest saadav tulu annetatakse söömishäiretega inimeste toetusgrupile.

Kaanetüdruk Hawkins ise, kes end sugugi piitspeenikeseks ei pea, kinnitas, et tahtis naistesse rohkem enesekindlust ja endaga rahulolu süstida.

Marie Claire'i lugejad aga nii ei arva. Näiteks kirjutas üks lugeja, et piisab vaid pilgust Jennifer Hawkinsi alastifotole, kui ta tualetti jookseb ja ahastusest näpud endale kurku ajab.

Teine rahulolematu lugeja saadab Hawkinsi jutu kuu peale ning kinnitab, et tunneb end pärast selle pildi nägemist palju halvemini, sest tal on endiselt rohkem pekirulle.

Kas kaanetüdruk Jennifer on ka sinu arvates häbematult ilus? Ehk oleks tulnud teda hoopis inetumaks retušeerida?

Vaidlusi põhjustanud pilti vaata SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles