Miks õlle joomine võib olla ohtlik?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miks õlle joomine võib olla ohtlik?
Miks õlle joomine võib olla ohtlik? Foto: SCANPIX

Internetiväljaanne Everydayhealth tõi välja viis fakti, miks õlle joomine võib tervisele ohtlik olla.

Arseen – Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel tekib õllepruulimise protsessis üsna palju arseeni, mis jääb jooki. Seda ainet võib ametlikult lubatud arseenikogusest olla 2 – 4 korda rohkem.

Kopsuvähirisk – rohkem kui kolm alkoholivaba õlut päevas joovatel isikutel on 30 protsenti suurem tõenäosus haigestuda kopsuvähki. Rohkem kui kolme alkoholi sisaldava õlle joomine võib kasvatada kopsuvähki haigestumise riski 70 protsendini.

Alkoholism – liigne õllejoomine mõjutab ka psüühikat. Suurbritannia kriminaaluurimise keskuse andmetel on õlle joomisel tekkivad probleemid suuremad kokaiini- või tubakasõltuvusel. Probleemid tekivad eelkõige lähisuhetes. Samas on sõltlased riigile koormaks.

Õnnetused ja vägivald – USAs tehtud uuring näitas, et pidevalt õlut joovad noored satuvad aastas keskmiselt 696 000 korda kaklustesse, 595 000 korda õnnetustesse, 97 000 korral saavad neist seksuaalse ärakasutamise ohvrid ning 1825 korral on ette tulnud nende hukkumist.

Terviseriskid –õlle ja muu alkoholi tarbimist on seostatud mitmete haigustega, alates meeste insuliinitalumatusest kuni teismeliste mäluhäireteni. Samuti võib õlle joomine loodet kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles