Rindu paljastav naisliikumine: kui oleme kogunud 5000 toetajat, siis toimub üks suur flash

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsem fläsh
Kõige populaarsem fläsh Foto: flashime.ee

Naisliikumine Fläshime on 7 päevaga oma veebilehele meelitanud rohkem kui 40 000 inimest ja kogunud protestidele üle 2500 toetaja.

23. septembril ehk eelmisel esmaspäeval alustas Tallinnas oma tegevust naisliikumine Flashime.

Liikumise eesmärgiks on tõmmata tähelepanu Tallinna probleemidele veidi radikaalsel, samas lõbusal moel, ja nii nagu ainult naised seda teha saavad.   

Liikumine kutsub julgeid ja ettevõtlike naisi välgutama paljaid rindu Tallinna murekohtade ees,  tegema sellest pilti ja laadima veebilehele flashime.ee.

Samal veebilehel toimub ka toetajate häälte kogumine. Toetajate häälte abiga on plaan võtta poliitikutelt konkreetsed lubadused probleemide lahendamiseks.

Lubaduse täitmise garantiiks on Flashime naiskonna ähvardus netist linnavalituse ette kolida, kui lubadusi ei täideta.

Tähelepanu võitmise kohalt on Flashime oma eesmärgi täitnud. Veebilehete on 7 päevaga külastanud 41 065 erinevat inimest, kellest 2 534 on andnud protestile ka oma toetushääle.

Parima kommentaari andis linnavalituse töötajana esinenud meesterahavas, kirjutades veebilehele: «Kuigi probleemseid kohti on Tallinnas veel palju, siis linnavalitsuse töötajana toetan ideed meie maja ette tulla. Võib-olla jätame nimelt mõne parkla kruusa alla, et oleks vähemalt aknast midagi ilusat vaadata.»

33% toetajatest nimetas oma häält andes Tallinna suurimaks probleemiks teede seisukorda, 18% linnapropagandat ja korruptsiooni, 12% parkimist ja ummikuid, 10% lasteaia ja koolikohti, 6% arstijärjekordasid.

«Fläshime liikumist kommenteerinud meesterahvaste sõnul on suurimaks probleemiks siiski piltidele asetatud bannerid, mis takistavad protesti ulatust täiel määral tunnetamast,» võttis liikumise algataja Kirki Kubri esimese nädala kokku ning andis lubaduse «Kui 10. oktoobriks oleme kogunud 5000 toetajat, siis kõrvaldame ka selle probleemi ja toimub üks suur flash.»

Liikumise esmaseks eesmärgiks on koguda 10. oktoobriks vähemalt 5000 toetajat.

Proteste saab vaadata ja oma toetushääle saab anda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles