Lapsi kutsutakse üles oma õigusi plakatiks kujundama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastejoonistuste võistluse "Maailmavärvid" tööd.
Lastejoonistuste võistluse "Maailmavärvid" tööd. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Euroopa Komisjoni õigus-, vabadus- ja turvalisusküsimuste peadirektoraat korraldab plakatikonkursi, et tähistada 20 aasta möödumist lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmisest ÜRO peaassamblees.


Euroopa Komisjon algatas Euroopa neljanda plakatikonkursi, tähistamaks sel korral lapse õiguste konventsiooni 20. aastapäeva. “Konkursi eesmärk on tõsta laste ja noorte teadlikkust lapse õigustest ja lastekaitsest,” selgitas projektijuht Kerli Kuusk. Selleks kutsub Euroopa Komisjon osalema noori vanuses 10-18 aastat plakati loomise konkursil.



Osalejatel tuleb luua plakat, mis illustreerib ühte lapse õiguste konventsioonis nimetatud õigust. Konkursil osalemiseks tuleb moodustada neljaliikmeline võistkond (vanuses 10-14 või 15-18 aastat), leida täiskasvanud juhendaja ning luua plakat, mis väljendab võistkonna mõtteid sel teemal.



Võistlusele saabunud plakateid hinnatakse esmalt Eestis ja auhinnad antakse mõlema vanuserühma kolmele parimale võistkonnale. Mõlemas vanuserühmas esikoha võitnud plakat pääseb võistlema teise vooru, kus omavahel võistlevad Euroopa Liidu riikide parimad plakatid.



Euroopa tasandi kolm parimat meeskonda mõlemas vanuserühmas saavad auhinnaks reisi Brüsselisse. Eesti parimad plakatid pannakse üles konkursi ning Euroopa Komisjoni Eesti veebilehele.



Plakatikonkursi täpsema info ja registreerimisvormid leiate konkursi kodulehelt www.europayouth.eu, lisateabe saamiseks  kontakteeruge eesti@euronoor.eu.



Konkursi koordinaator Eestis on lastekaitse liit. Plakatid saata posti teel või tuua lastekaitse liidu infokeskusesse (Tõnismägi 3, Tallinn) hiljemalt 19. märtsiks 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles