Moekiri: sirutagem sääri!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chanel

Kuigi soojades karupükstes talvemõnude nautimine on täies hoos, pean seelikukandjaid siiski hoiatama peatselt saabuva mini-buumi eest, mis siin, kevadelõhnalises Los Angeleses, juba tuure kogub.



Mini dikteerib ka ülejäänud kevadetrendid, nagu näiteks üle põlve sukad, pika säärega nahksaapad ja -jakid, sädelevad diskopüksid ja  avarad litritega minikleidid. Ka mustrilised retuusid ja kitsad stretšpüksid on moes tegijad. Aksessuaaridest võidutsevad aga suured silmapaistvad kõrvarõngad.



Loetletud trendid võivad tunduda ehk plikalikud, ent kõigile sobivuse saladus peitub rõiva materjali ja tegumoe valikus – eeskujuks võib võtta kas või Chaneli ja Versace kollektsioonid. Väärikamad valivad miniseelikute materjaliks sõltuvalt isiklikust stiilist raskemad kangad, nagu näiteks šanellilik buklee, puuvill, seemis- või tavaline nahk.



Uljama loomusega sobivad paremini trikotaaž, rebitud-kulutatud teksa ja lendlevad siidkangad.


Seelikule pakuvad sel kevadel aga tugevat konkurentsi püksid. Kui eelmistel aastatel täitsid kitsad sigaretpüksid, nahast retuusid ja rebitud teksad oma tagasihoidlikkuses pigem riietuse ülemist osa toetavat rolli, siis sel aastal on pooled vahetunud – püksid tõmbavad oma lõigete ja värvikirevate trükimustritega tähelepanu just jalgadele.



Blumarine ja Balmaini kevadkollektsioonides on esindatud

hot pants

’id (diagonaalservaga bokserilõikelised minipüksid) ja

boy shorts

’id (väga lühikesed, tihti vöötrippidega, sirgeservalised püksid), mida võib kanda koos laiarevääriliste ja kõrgendatud õlakutega jakkide ja trentšmantlitega. Parim näide on Sonia Rykieli ja Burberry Prorsumi variandid. Lisaks on veel võimalus valida Balenciaga kitsa- ja Roberto Cavalli avaralõikeliste pükste vahel.



Hollywoodi tänavatel jalutades on silma jäänud nii mõnigi nooruslikult minisse ning nahksesse jakki ja säärsaabastesse riietunud viiekümnendates naine või julget poisipead ja efektseid kõrvarõngaid kandev noor ema. Erilisteks lemmikuteks on igas vanuses naiste seas kujunemas just värvikirevad ja mustrilised pikad püksid, retuusid ja pilkupüüdva mustriga sukad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles