Natalie Portman: ka nõrgad ja haavatavad naised võivad olla feministid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalie Portman
Natalie Portman Foto: SCANPIX

Näitleja Natalie Portman pole rahul sellega, et Hollywood kujutab feministidest naisi «annab tappa ja võidab» stiilis.

Staar rääkis ajakirjale Elle, et ka nõrgad ja haavatavad naised võivad olla feministid, kui nad suudavad äratada kaastunnet ja olla realistlikud.

«Ma tahan, et kõik naiste ja meeste versioonid oleksid võimalikud. Ma tahan, et nii naistel kui meestel oleks võimalus olla täiskohaga lapsevanem või täiskohaga karjääriinimene või kombinatsioon neist kahest. Ma tahan, et nii mehed kui naised saaksid seksuaalselt teha seda, mida tahavad, ilma, et neile sõimunimesid antaks. Ma tahan, et kõigil oleks õigus olla nõrk ja tugev ja õnnelik ja kurb - olla inimene,» ütles Portman.

«Hollywoodi eksiarvamus on see, et kui tehakse «feministlikku» lugu, peab naine kindlasti tappa andma ja võitma. See pole feministlik, see on macho. Film nõrgast, haavatavast naisest võib vabalt olla feministlik, kui see kujutab ehedat inimest, kes paneb meid kaasa tundma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles