Eesti esitab Oscarile Õunpuu värske filmi «Free Range»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Free Range. Ballaad maailma heakskiitmisest»
«Free Range. Ballaad maailma heakskiitmisest» Foto: Kaader filmist

Möödunud nädalal valis Eesti Oscari komisjon Ameerika Filmikadeemia parima võõrkeelse filmi auhinnale kandideerima Veiko Õunpuu mängufilmi «Free range/Ballaad maailma heakskiitmisest».

Oscari komisjoni kuulusid Eesti Filmi Instituudi välissuhete juht Tristan Priimägi, režissöör Kersti Uibo, filmitegija- ja ajakirjanik Kristiina Davidjants, Eestis resideeruv filmiajakirjanik Laurence Boyce ja Forum Cinemase levijuht Siim Rohtla, vahendab Menu.

Valikus oli viis eelmise aasta 1. oktoobrist käesoleva aasta 30. septembrini linastunud täispikka eesti mängufilmi: «Eestlanna Pariisis», «Deemonid», «Kõik muusikud on kaabakad», «Elavad pildid» ja valituks osutunud «Free Range», teatas Filmi Instituut.

«Free Range» on Veiko Õunpuu kolmas täispikk mängufilm, mis esilinastus 19. septembril. Filmi rahvusvaheline esilinastus toimub 2014. aasta veebruaris Berliini filmifestivali Forum programmi raames.

Film kogus Eesti kinolevis avanädalal 3928 vaatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles