Ait kutsub muusikutega kohtuma

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait
Pärimusmuusika ait Foto: Peeter Kümmel

Eesti pärimusmuusika keskus alustab koostöös Viljandi pensionäride liidu ja Viljandimaa pensionäride ühendusega päevaste kontsertkohtumiste sarja.


14. jaanuaril kell 13 algaval kohtumisel on publiku ees Ivo Linna ja teda saadab klaveril Antti Kammiste. Juttu juhib Ando Kiviberg.



«Noored ja lastega pered on aidas kogu aeg sagedased külalised ning leidsime, et ka eakam publik väärib eraldi tähelepanu,» rääkis pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba. «Tegu on väga kultuurilembeste inimestega, kuid paljud neist ei taha hilistel õhtutundidel, mil on enamik kontserte, kodust välja minna. Otsustasimegi neile pakkuda midagi päevasel ajal.»



Esimene kohtumine tuleb pärimusmuusika aida suures saalis. Raba sõnul näitab piletite eelmüük, et huvilised ei mahuks kuidagi väiksesse saali ära.



Kontsertkohtumine on kord kuus kell 13. Ennekõike on tegemist kontserdiga, kuid lugude vahel saavad kuulajad aimu esineja mõttemaailmast, minevikust, tulevikust ja muust huvipakkuvast. Kui keegi tahab ise küsida, antakse talle selleks võimalus.



«Kuigi me korraldame päevaseid kontsertkohtumisi ennekõike eakamaid inimesi silmas pidades, on sinna oodatud kõik muusikasõbrad vanusest sõltumata,» lisas Raba. «Potentsiaal­sete esinejate nimekirja koostades pidasime nõu kohalike pensionäride organisatsioonide esindajatega. Tahame nende ettepanekuid võimalikult palju arvesse võtta, aga ajada ka oma rida ehk tutvustada silmapaistvaid pärimusmuusikuid.»



Lõpuks peaks kujunema huvitav kollaaž erisugustest esinejatest.



Sarja teisel kontsertkohtumisel 10. veebruaril on aidas publiku ees tuntud Võrumaa lõõtspillimängijad Heino Tartes ja Tarmo Noormaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles