Galerii: Disainiöö kolmik-moeetendus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Kultuurikatla Aias Disainiöö kolmik-moeetendus.

ESIMENE VAATUS – k00d.ee

Esimene osa kandis endas aegumatuid materjale ning tehnikaid, mis vaikselt hääbumise ohtu trotsivad. Ammustel aegadel ühtlase kihina maad katnud käsitöötehnikad on nüüdseks muutunud hõredaks kodeeritud salakeeleks, mida aga õnneks ikka ja jälle rääkima ning tegema õpitakse. Show käis seal, kus on nende tehnikate ning materjalide juured.

Unikaalne noor rõivabränd k00d.ee tegeleb otseselt meie oma kodumaa toormaterjaliga – villaga ja loob kohalikust eesti lõngast disainkudumeid. Iga tootega käib kaasas QR k00d, mis teavitab tarbijale talu, kust vill pärineb.

TEINE VAATUS – #jonurm (JOHANNA NURM)

Maalähedane algorütm – rütm, mida meie kodumaa on tootnud aastasadu – kujuneb vaiksest hingamisest, mille taktis kogu elu areneb. Elusloodusest on läbi mehhaaniliste masinate saanud aga tarbeesemed. Inimene ei saa olla ilma rõivasteta, me peame loovutama osa loodusest enda elushoidmiseks. Kuid andkem nendele produktidele tagasi anonüümne sügavus. Hoidkem alles ajatus ja kvaliteet.

Johanna Nurm, järjekordne noor tegija meie moemaastikul, laotas publiku ette keerulised ja samas minimalistlikud vormikäsitlused.

#jonurm rõivabränd väärtustab ajatut ning minimalistlikku disaini ning parimat rätsepa-kvaliteeti. Brändi kontseptsioon sai alguse aastal 2009, kui noor disainer Johanna Nurm soovis teha mitme funktsiooniga toodet. Paindlik vormikäsitlus võimaldab ükskõik millist kollektsiooni kuuluvat riideeset kohandada vastavalt oma meeleolule. Sama tõõdet saab kanda nii formaalsematel puhkudel kui igapäevarõivana.

Näiteks saab #jonurm parka kahest kihist ühe eemaldades ning parkat ennastkahes pikkuses reguleerides kanda läbi kogu aasta.

#jonurm on oma loomingus truu rõivastele, mida saab kergesti transformeerida, et vältida elu poolt pealetungivat ülekuhjamist. Johanna usub, et tema rõivad inspireerivad kandjaid olema oma igapäevaelus sundimatud ja lihtsamad ning samal ajal jälgima enda isiklikku stiili.

#jonurm usub, et iga päev on eriline. Oma elu lihtsamaks muutmiseks täida rõivakapp kvaliteetse disainer-tootega. Hea disain ja ajatu kvaliteet on asendamatud.

KOLMAS VAATUS – MARIT ILISON

Eksperimentaalne rõivadisain kaasab heli, valguse, übritsevad kehad ning ruumi. Kvaliteetne moekunst võib pakkuda elamusi igale meelele. Piir vaataja ning vaadeldava vahel kaotab tähtsuse.

Nelja-aastase vaheaja järel esitles moedisainer ja kunstnik Marit Ilison uut sumedat ready-to-wear naisterõivaste kollektsiooni, mida iseloomustavad minimalism, mugavus, soojus ja kõrge kvaliteet. Rõivad on loodud mõeldes tegusale naisele, kes lisaks heale väljanägemisele hindab ka seda, et paistaks välja kandja sisemine sära ja väärtused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles