Mihkel Raud: põnev aasta on tulemas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Ots ja Erik Lill - Uuno Raadio "Totaalne ärkamine" saatejuhid
Aleksander Ots ja Erik Lill - Uuno Raadio "Totaalne ärkamine" saatejuhid Foto: Uuno Raadio

«Värske Ekspress» saatejuht Mihkel Raud andis aasta-alguse intervjuu raadio Uuno hommikuprogrammile «Totaalne ärkamine». Küsisid saatejuhid Aleksander Ots ja Erik Lill.


Räägime 2009. aastast - praegu võib veel kokkuvõtteid teha. Kuidas siis tundus, kas 2009 oli edukas?

Jah. Ma oleksin silmakirjalik, kui ma hakkaksin halama, et küll oli raske, õnnetu, vaene ja masendav aasta. Ei olnud. Oli tõesti täitsa tore. Toimusid kontserdid Hendrik Sal-Salleriga, mida ma siiamaani suure südamesoojusega mäletan, lisaks oli üks üle-eelmisel aastal alanud raamatuprojekt, mis eelmisesse aastasse edasi ulatus. Ja oli superstaarisaade.

Vähe sellest, Lenna Kuurmaaga lõid ka kampa ja tegid loo?
Jaa, see oli aasta lõpu poole. Lenna helistas ja rääkis, et tahab sellele minu isa tehtud laulule Vaiko Epliku abiga „uue näo" anda ning uuris, kas ma oleksin nõus seda lugu temaga koos laulma. Ja ma olin. Ma küll ei osanud arvata, et minu osa selles laulus saab olema nii väike! :) Väga paljud inimesed on minu käest küsinud, et kas Sa mängisid kitarri või mida Sa tegid seal laulus?! Aga mulle see lugu meeldib, ega ma ei peagi olema kogu aeg esineja.

Aga rääkides esinemistest, on Sind sellel aastal ka näha kusagil esirinnas?
Mingid mõtted muidugi on. Võib-olla me Hendrikuga teeme sel aastal veel ka midagi. Me ilmselt ei tee sedasama Raud-Sallerit sellisel kujul, aga tundus, et see kooslus pakkus inimestele huvi. Võibolla me teeme aasta teises pooles midagi. Mis see võiks olla, ma ei oska veel öelda...

Aga millal Sa viimati mingi loo kirjutasid?
Sellest on küll väga palju aastaid möödas, aga õnneks ma sain üsna varsti aru, et lugusid on maailmas üsna palju ja mul ei ole vaja neid sinna juurde kirjutada.

Väga paljud Mr Lawrence´i fännid kindlasti nii ei arva?
No kui ma Mr Lawrence´it tegin, siis ma ka nii ei arvanud. Aga praegu tagasivaatlikult mulle tundub, et... kuigi seal olid küll mõned päris head lood, tuleb tunnistada, ega ma päris sita pealt riisutud mees ka ei ole! Aga ma arvan jah, et ma ei ole suurem asi laulukirjutaja.

Millesse Sa õhtuti kodus oma geniaalsuse suunad?
Mul on üks asi, mille kallal ma töötan juba neli aastat. Kolm ja pool mõtte tasandil ja viimased pool aastat füüsiliselt. Aga sellest ma loodan Uuno raadio kuulajatele võibolla mõne kuu pärast rääkida.

Nii et põnev aasta on tulemas?
On, minu jaoks küll.

Lisaks Sinu enda tegemistele, mis on aasta 2010 sellised ootuspunktid: mõni spordisündmus, kultuurisündmus või mõni selline must be üritus?
No spordisündmustega on nii, et ma vaatan neid hea meelega, aga need tulevad mulle teatava üllatusena. Ma ei ole see inimene, kes ...

No üllatame Sind - jalka MM on tulemas...
No just! Jaa-jaa, see on tõesti selline asi, mida ma hea meelega vaatan. Tõsi küll, ainult finaalmängu, sest see varasem sudimine mind eriti ei paelu. No ja loomulikult olen ma suur teatri- ja kinohuviline.

Eesti on nüüd saanud kolmanda superstaari. Sa oled neid kõiki näinud. Kellele Sa ennustad kõige säravamat tulevikku?
Jube raske on öelda. Kõik kolm on väga erinevad. Näha on, et nad on võimelised ajas väga palju muutuma. Näiteks nagu Birgit Õigemeel. Algul oli ta veidi konservatiivsem, nüüd on ta leidnud selle liini, mis mulle tema juures kõige sümpaatsem on - see Rulers Of The Deep´iga koos tehtud kraam. Puht isiklikult võttes on Jana Kask neist kõige huvitavam laulja ja isiksus, aga jah... Ma loodan ja olen veendunud, et mõne aasta pärast tõuseb ta fööniksina tuhast. Aga mis puutub Ott Leplandi, siis ma usun, et tundes The Suni mehi väga printsipiaalsete ja kohusetundlike ja asjast väga hästi arusaavate inimestena, siis nad väga ei moluta ja ei mune selle Oti plaadi otsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles