Metsa 10 skate-pargis tuleb kibe andmine

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Mägi on selliseks seinal kihutamiseks harjutanud juba kolm aastat.
Margus Mägi on selliseks seinal kihutamiseks harjutanud juba kolm aastat. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel ja laupäeval aetakse Metsa 10 asuvas sise-

skate

-pargis võidu, sõiduvahendeiks rula, rulluisud ehk

in-liner

'id ja trikiratas ehk BMX ja MTB.


„Otsime veel sponsoreid, ehkki muist auhindu on juba olemas," tõdes võistluste korraldamise põhiraskust kandev Konstantin Aldas, Vanalinna põhikooli õpilane.

Noored korraldavad üritust esimest korda ja ootavad kõiki selle ala harrastajaid võistlustest osa võtma.

Reedel saavad oma oskusi näidata rulatajad ja in-liner'id, laupäeval BMX- ja MTB sõitjad. Mõlemal päeval algab võistlus osalejatele kell 11, pealtvaatajatele lükatakse Pärnu bussipargi klubi saali rajatud skate-pargi uks lahti kell 12.

Võidab hullem trikitaja

„Teed trikke, näitad kõike, mida oskad, ja siis žürii hindab," rääkis Konstantin toimuma hakkavatest võistlustest. „Kes hullemaid trikke teeb ja rohkem punkte saab, see võidab - ei ole nii, et kiigud ühes kohas üles-alla, lased ikka kõik kohad läbi."

Kuigi skate-pargi ruum on väike - tegemist on sõna otseses mõttes suure toaga -, on seal koha leidnud nii wallride, kaks quarter'it (ehk mini-ditch'i) ning quarter transfer.

Et igal võistlejal on neil aega trikitada kaks minutit, ja seda kahel katsel, ei tohiks ükski äraõpitud vigur kellelgi demonstreerimata jääda.

Seda enam, et alaga on tegeldud mitte päev-teine, vaid hoopis pikemat aega. „Päris raske ala, algajatel ei tule midagi välja. Selleks, et trikid välja tuleksid, on vaja kõvasti harjutada," tõdes Konstantin.

Üle kolme aasta rulaga tõsiselt sõitnud Karmo Kalda lisas: „Kindlasti aitab kaasa nende alade ekstreemspordi videote vaatamine, kust saab aimu trikkide keerukusest ja ideid uute trikkide loomiseks."

Et sõbrad tõtt rääkisid, tõestas Margus Mägi, rulluiskudega nagu muuseas peaaegu skate-pargi lakke kihutanud noorsand.

„Kokku olen sõitnud kolm aastat, midagi nagu juba oskan," märkis Margus.

Talvel peenike peos

Muidugi võiks oskusi olla enam, aga paraku jääb kõik harjutamisvõimaluste taha. Kui suvel pole treenimisega probleeme, seda saab teha nii Pärnus Munamäe kõrval päris viisakalt sisustatud Holiday skate-pargis, Sindis ja Kilingi-Nõmmeski, siis talvel on poistel peenike peos.

Käesoleval talvehooajal said skater'id tänu Pärnu linnavalitsusele ja MTÜ Pärnu VäikeseVabakooli Seltsile ajutise võimaluse rentida Metsa 10 asuvat väikest saali.

„Sõitmiseks vajalikud obstaaklid saime Audrust pärit in-liner'i Ülari Viigi käest, kes toimetas endise Tartu sisepargi jupid Pärnusse," ütles Konstantin. „Rambid seadsid sõidukorda meie linna vanemad skater'id. Tegelikult on sise-skate-pargi jaoks vajalikke rampe veelgi, kuid selleks vajame suuremat pinda."

Ent ega Metsa 10 asuv saalgi poistel niisama käes ole. Selle kasutamise kohta on linn sõlminud lepingu MTÜ Pärnu Väikese Vabakooli Seltsiga.

Kohta kureeriva Pärnu noorte vabaajakeskuse kaudu see igakuine tuhatkond krooni linna arvele ka laekub: selle raha korjavad iga kuu ruumide kasutajad isekeskis kokku.

„Paarkümmend käib päevas siin kindlasti," pakkus Konstantin Metsa 10 harjutajate hulka. „Vahel on tulijaid Tallinnast ja mujalt ka veel - eks me kordamööda sõidame, teistmoodi ei saa."

Neile, kes tahavad skate-parki sõitma tulla, oli Konstantinil lihtne soovitus: tulgu aga pärast kooli Metsa tänavale, keegi on sõiduruumis ikka kohal.

Seda, tõsi küll, vaid märtsi lõpuni, sest siis kolib kõik see mees õue - Munamäele Holiday skate-parki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles