Liigutav video: tuletõrjuja turgutas kassipoja elule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cory Kalanick

Internetis hakkas uuesti ringlema video tuletõrjujast, kes tulekahjust laastatud majast kassipoja välja tõi.

Algne video jõudis avalikkuse ette juulis, kuid nüüd tegi sellest oma versiooni GoPro, kelle kaameratega see filmiti.

Juhtum leidis aset Californias Fresnos, kui tuletõrjuja Cory Kalanick märkas põlenud maja põrandal lamavat kassipoega. Mees viis loomakese majast välja ning andis talle hapnikku, mille järel kiisu teadvusele tuli. Paraku olid kassikese kopsud suitsust niivõrd kahjustada saanud, et ööd ta üle ei elanud.

Kalanick selgitas, et avaldas video internetis ainult selleks, et tema lapsed näeksid, milline tema igapäevatöö välja näeb. Telekanal CBS47 tegi sellest aga loo, mis leidis kajastust üle maailma.

Kalanicku sõnul helistatakse talle siiamaani: «Ma olen hämmelduses ja üllatunud, kui suureks see lugu läks. Olen saanud vastuseid Saksamaalt, Venemaal ja Hiinast. Meie peakorterisse on saadetud kingitusi.»

Ehkki kassipoja elu päästa ei õnnestunud, tõi juhtum kaasa ka positiivset - iga Fresno päästeauto sai enda varustusse spetsiaalselt loomadele mõeldud hapnikumaski. Selle eest hoolitses Susan Disney, kes annetas mitu tuhat dollarit Emma Zeni fondile, mis ostis maskid ja jagas need laiali. «Lemmikloomad on meie pereliikmed ja kui minu kodus oleks tulekahju, tahaksin, et nad mu kassi päästaks,» sõnas Disney.

Kalanick teenis originaalvideo eest 900 dollarit, mille annetas kohalikule veterinaariahaiglale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles