Facebooki pandi näitus Pärnust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis saab vaadata näitust "Pärnu eesti kunstis".
Internetis saab vaadata näitust "Pärnu eesti kunstis". Foto: Repro/LVM

LVM Kinnisvara tähistas paar aastat tagasi oma 15. tegevusaasta täitumist näitusega "Pärnu eesti kunstis", mis pandi nüüd virtuaalselt üles LVM Kinnisvara Facebooki lehele.


Ingmar Saksing LVM Kinnisvarast märkis, et näitusel on väljas ligi 80 eri stiilis ja laadis linnavaadet. Teosed pärinevad Eesti kunstimuuseumi, Tartu kunstimuuseumi ja Pärnu muuseumi kunstikogudest ning mitmest erakogust. Näitus annab tervikliku ja vaheldusrikka ülevaate Pärnust eesti kunstis läbi aegade.

Näitusel välja pandud tööd moodustavad ühe osa LVM Kinnisvara poolt 15. sünnipäeva puhul välja antud raamatus "Pärnu eesti kunstis" esindatud töödest, kuhu on kogutud ligi kaheksakümmend Pärnu linnavaadet.

Näituse vanim töö pärineb 1901. aastast, mil Pärnus korraldati kunstinäitus, mis koosnes enamjaolt tuntud Tallinna maalija Carl Alexander von Winkleri (1860-1911) õlimaalidest ja akvarellidest. Seda sündmust meenutab C. A. von Winkleri õlimaal "Malmö tänav Pärnus" (1901).

Virtuaalnäitus on avatud kõigile huvilistele Facebookis 6. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles