Arst tegi trahheostoomia taskunoa ja pastapliiatsi abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst tegi trahheostoomia taskunoa ja pastapliiatsi abil
Arst tegi trahheostoomia taskunoa ja pastapliiatsi abil Foto: SCANPIX

USAs Californias sai kohalikust mainekast arstist kangelane, kuna ta tegi elupäästva trahheostoomia haritlasele, kes oli lihatüki tõttu lämbumas.

Kerni meditsiinikeskuse juhil, arst Royce Johnsonil oli selle tarbeks vaid taskunuga ja pastapliiats, edastab Huffington Post.

Kerni kolledži üks juhtidest Pauline Larwood oli Californias Bakersfieldis asuvas The Mark restoranis einestamas. Samas restoranis sõi ka arst Johnson.

Bakersfieldis toimus sümpoosion, millel osales palju California tuntud inimesi.

Üritusel osalenud Shannon Grove´i sõnul istusid tema ja ta mees restoranis samas lauas Pauline Larwoodi ja tema abikaasaga. Järsku hakkas Pauline Larwood õhku ahmima ja lämbuma.

Grove`i sõnul läks ta mees Larwoodi juurde ja tegi talle niinimetatud Heimlichi võtte. Siis kutsuti lähedal söönud arst Johnson, kes samuti püüdis selle tehnika abil naist aidata.

Heimlichi võtte puhul tuleb kannatanu panna enda ette, painutada ta pea kuklasse, avada ta suu ja tõsta ta lõug üles. Siis suruda rusikatega mitu korda rinnakorvi alla diafragma piirkonda.

Grove´i sõnul oli Larwood hakanud näost siniseks minema.

Pärast seda, kui Heimlichi võte ebaõnnestus, kutsus Grove kiirabi. Arst Johnson pani Larwoodi istuma ning võttis sõbra taskunoa, et teha naise kõrisse sisselõige.

Siis küsis arst pastapliiatsit, mille tegi osadeks ning ühte tühja silindrit kasutas hingamistoruna, mille ta naise kõri sisselõikesse pani.

See samm ostus edukaks ning parameedikud viisid Larwoodi haiglasse. Naise poja sõnul on ta ema hakanud paranema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles