Vähiga võitlev Vigala Sass tegi endast katsejänese

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigala Sass
Vigala Sass Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tuntud ravitseja Vigala Sass võitleb juba kaheksa aastat neljanda staadiumi vähiga ning talle omase jonnakuse ja uudishimuga tegi ta haigusest aga eksperimendi ja endast katsejänese.

Teadusesse uskuv Vigala Sass ei looda vähiravis vaid ravimtaimede abile - tal on seljataga juba 33 keemiaravi seanssi, vahendab Menu «Pealtnägijat».

Kõik oma kogemused vähiga võitlemisel paneb Sass kirja: «Niikuinii on ju, kurat, minek ju! Aga mida rohkem ma saan venitada, seda rohkem ma saan kirja panda, mismoodi ma venitasin seda, et äkki tulevikus lubatakse arstidel ka kasutada.»

Sassi sõber ja abimees Jaak Reinmetsa sõnul on ravitseja võitlus grandioosne ja ületab igasugused piirid: «Näiteks üks suvi ta ütles mulle nii, et kuule, et täna võtsin ma omale 50 mesilasehammustust, et saada mesilasemürki ja puha, lihtsalt, et tema teeb enda puhul puhtalt katseid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles