Hukkunud alpinisti hotell

Kristjan Lepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalselt taastatud "Hukkunud alpinisti hotell".
Digitaalselt taastatud "Hukkunud alpinisti hotell".

Inspektor Glebsky saabub väljakutse peale üksildasse mägihotelli. Juhataja teada pole midagi märkimisväärset juhtunud, kuid olude sunnil peab inspektor veetma õhtupooliku hotelli kummaliste külalistega.

Kui laviin katkestab ühenduse maailmaga, vallandub rida salapäraseid sündmusi. Olaf avastatakse surnuna, Hinckus oma voodist kinniseotuna ning hotelli kõrvalt leitakse külmunud mees. Isegi füüsik Simonet ei oska seletada müstilise kohvri päritolu, mis leitakse Olafi kõrvalt. Glebsky asub tegutsema, et süüdlane välja selgitada, kuid faktid viivad ta järelduseni, millega mõistusel on raske leppida.

Grigori Kromanovi müstiline ulmefilm tugineb vendade Strugatskite jutustusel. Film püstitab küsimuse, kas ratsionaalne mõistus on valmis kohtumiseks üleloomulikuga. Tipptasemel kunstnikutöö ja Sven Grünbergi unustamatu muusika loovad sugestiivse õhtustiku, mis seisab lähemal ulmekirjanduse algsele ideestikule kui kaasaja efektidest küllastunud vaatemängufilmidele.

Filmi pikkus 1 tund ja 21 minutit.

"Hukkunud Alpinisti" hotell, 1979
Režissöör-lavastaja: Grigori Kromanov
Stsenaristid: Arkadi Strugatski ja Boriss Strugatski
Operaator-lavastaja: Jüri Sillart
Kunstnik-lavastaja: Tõnu Virve
Helilooja: Sven Grünberg
Režissöörid: Irena Veisaite, Margit Ojasoon
Operaatorid: Ago Ruus, Jaan Saar
Kostüümikunstnikud: Vjatšeslav Zaitsev, Ell-Maaja Randküla
Kunstnik-dekoraator: Priit Vaher
Helioperaator: Roman Sabsai
Monteerija: Sirje Haagel
Toimetaja: Toomas Raudam
Filmi direktorid: Raimund Felt, Veronika Bobossova
Tootja: Tallinnfilm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles