Energiakeskus saadab kosmosesse

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robot Marius.
Robot Marius. Foto: http://www.energiakeskus.ee/

Tallinnas Põhja puiesteel asuvas vanas elektrijaamas paiknev energia avastuskeskus korraldab seoses talvise koolivaheajaga keskuses pühapäeva, 9. jaanuarini kestva perenädala.


Innovaatiliste ja põnevate kogemuste kaudu uudishimu, avastusrõõmu ja teaduse ning tehnoloogia mõistmist stimuleerivas energia avastuskeskuses on külastajale endale proovida ja katseta enam kui 160 interaktiivset eksponaati, ka on keskuses võimalik osaleda teadusteatri etendustel või kaeda kuppelplanetaariumis toimuvas virtuaalses kosmosesõus taevasaladusi.

Seda kõike mitte niisama asja eest, teist tagant, vaid lõbusa ja teadmisteküllase kogemuse najal on nii noorel kui vanemal paremini aru saada, kuidas loodusseadused ja -nähtused mõjutavad inimeste igapäevaelu.

Et energia avastuskeskus paikneb 1913. aastast kuni 1979. aastani elektrit tootnud hoones, saab peale oleviku uurimise ja tulevikku kiikamise kogeda olnud aegu: agregaate, mis on inimeste hüvanguks töötanud varsti sada aastat, ei ole just palju alles. Kunagises Tallinna linna elektrikeskjaamas on need täiesti olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles