«Ellujääja»: kaheksa meetri kõrguselt kukkunu tõusis taas jalule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellujääja
Ellujääja Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Ellujääja» rääkis oma loo muusik Kristjan Matson.

Kristjan, kelle elukaaslane oli sel ajal kolmandat kuud rase, kukkus paraplaaniga lennates kaheksa meetri kõrguselt vastu maad.

Kukkumise tagajärjel murdis ta hulgaliselt luid ning tal tuvastati aordirebend, mis enamikul juhtudel lõpeb surmaga juba sündmuskohal. Kristjanit opereeriti kuus tundi, misjärel veetis ta järgmised kümme päeva elu ja surma piiril sundkoomas.

See oli Kristjani lähedaste jaoks kõige raskem aeg. «Sa saad sellega hakkama, me kõik oleme sinuga ja toetame sind,» rääkis ema koomas pojale.

Kümne päeva pärast ärkvele tulnud mehe seisund polnud kaugeltki hea ja keegi ei lubanud, et ta jääb elama. «Kui kord terve öö köhisin ja oksendasin, oli tunne, et enam ei suuda,» tunnistas Kristjan. «Siis keskendusin mõtetele, et mul on sündimas laps ja tahan väga elada.»

24 päeva haiglas olnud noormees veeretati uksest välja ratastoolis. Taastusravi kestis kokku pool aastat, kuni ta suutis abivahenditeta liikuda.

Kuna tal olid vigastused, mis ei sobinud puhkpillimängijale, kaotas ta töö sümfooniaorkestris. Õnneks ei pidanud ta loobuma trummimängust ja oli varsti laval tagasi.

«Ma arvan, et Kristjani päästis tema tahtejõud,» ütles ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles