Naised jäävad kergesti ülekaalu lõksu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salakaval ülekaal tuleb enamasti selleks, et jääda.
Salakaval ülekaal tuleb enamasti selleks, et jääda. Foto: PA Wire/Scanpix

Pärast pikki ja ülimaitsvaid pühi seisavad ees usinad dieediperioodid, mis siis, et vaatamata kaaluvähendamise õhinale õnnestub saledaks saada vaid vähestel õnnelikel.


Kuues riigis korraldatud tuntud ravimifirma uuringust selgus, et pärast jõuluaegseid ja aastalõpu pidusööminguid asub terve hulk naisi dieeti pidama. Naaberriigis Rootsis tunnistasid peaaegu pooled naised, et nende üheks uusaastalubaduseks on dieedipidamine, vahendab Expressen.

Jaanuaris peab dieeti iga neljas rootslanna kümnest, rohkem on saleneda ihkajaid ka veebruaris ja märtsis, kuid aasta teistel kuudel raugeb see hoog märgatavalt.

Kolm rootslannat neljast tunnistas, et liigne kehakaal mõjub nende enesehinnangule negatiivselt. Paljud on mures oma tervise pärast ning kinnitavad, et lisakilod muudavad ka nende armuelu kehvemaks.

Kõikidele liigse kehakaaluga kaasnevatele muredele vaatamata peab kaks kolmandikku naisi tõdema, et mitmed salenemiskatsed on lõppenud vaid järjekordse kaalutõusuga.

Ebaõnnestumise põhjusteks peetakse puudulikku enesekontrolli, asjaolu, et tulemust peab hirmus kaua ootama, kehva motivatsiooni või siis lihtsalt ei usaldata konkreetset kaalulangetusmeetodit.

Huvitav on ka teada, et tervelt pooled rootslannad põhjendavad oma ülekaalu geenidega, kuid lisaks tuuakse ettekäänetena välja haigusi, ravimite tarvitamist, laste sünnitamist ja üksindust.

Kindlasti ei ole kilode kogunemisel vähetähtis fakt, et maitsvat toitu süüakse nii enda premeerimiseks kui ka trööstimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles