Kinobuss esitleb: "Ruudi"

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval, 19. jaanuaril kell 19 saab pärimusmuusika aida suures saalis vaadata seikluslikku koguperefilmi "Ruudi" (Allfilm 2006).
Teisipäeval, 19. jaanuaril kell 19 saab pärimusmuusika aida suures saalis vaadata seikluslikku koguperefilmi "Ruudi" (Allfilm 2006). Foto: Allfilm

Teisipäeval, 19. jaanuaril kell 19 saab pärimusmuusika aida suures saalis vaadata seikluslikku koguperefilmi "Ruudi" (Allfilm 2006).


Väike Ruudi, maailma suurim viikingifänn, elab Saaremaal ja on oma eluga täitsa rahul. Tema ema Karmen on politseinik, isa neil ei ole ja siiani pole Ruudi temast ka erilist puudust tundnud.



Ühel päeval saab isa puudumisest Ruudile siiski suur mure. Kuressaare laadal teeb nimelt lõbusõitu ütlemata uhke viikingilaev, aga lapsed lastakse selle pardale vaid koos isadega.


Kust aga peaks üks pisike poiss endale isa leidma? Kui ema Karmen kiireloomulisest isahankimisest kuuldagi ei taha, otsustab Ruudi ise asja korda ajada. Ta kuulutab välja Suure Papakonkursi - auhinnaks tema ise, tema ema ja siinsamas merepõhjas peituv muinasjutuline viikingivarandus, mis nüüd kiiresti üles tuleb leida.

Kui aga paar üpriski kahtlase taustaga tegelast väidetavast varandusest haisu ninna saavad, võtavad Ruudi Papakonkurss ja varanduse otsimine pöörasema pöörde, kui keegi kujutledagi oskas.

Osatäitjad: Paul Oskar Soe, Katariina Lauk, Aarne Mägi, Mairo Ainsar, Juta Altmets, Guido Kangur, Ülle Kaljuste, Aleksander Eelmaa, Dan Põldroos, Jan Uuspõld, Marvo Langeberg, Tarvo Langeberg, Indrek Taalmaa jpt.

Filmi stsenaariumi kirjutasid Aare Toikka ja Aarne Mägi, lavastas Katrin Laur ning operaator oli Rein Kotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles