Londoni loodusmuuseum ei suuda putukat kindlaks teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Londoni loodusmuuseumi teadlased on uhked selle üle, et suudavad maailma eri paigust pärit taimi ja loomi ainsa pilguga kindlaks teha.

Kuid nüüd sattusid nad dilemma ette, sest neil pole aimugi ühe putuka päritolu kohta, kes ilmus hiljuti muuseumi aedadesse, kirjutab The Telegraph.

Mandlikujulise kehaga punase- ja mustakirjut putukat nähti esimest korda 2007. aasta märtsis. Kolme järgmise kuuga paljunes see putukas nii palju, et sellest sai muuseumi aedade kõige suuremaarvulisem elanik. Lisaks levis putukas ka Londoni parkidesse.

Londoni loodusmuuseumi kollektsioonis on rohkem kui 28 miljonit putukat, kuid sealsed eksemplarid ei aidanud nimetatud putuka päritolu jälile jõuda.

Loodusmuuseumi juht Max Barclay sõnas, et vara on veel väita, nagu oleks tegemist täiesti uue liigiga.

«Me ei looda muuseumi oma aedadest mõnda uut liiki leida. See võib juhtuda kuskil troopilises vihmametsas, kuid mitte keset Londonit,» lisas Barclay.

Ta jätkas, et leitud putukad meenutavad mõnevõrra Kesk-Euroopas elavat Arcoatus roeselii liiki. Teadlased oletavad, et Londonist leitud putukas võib olla roeselii´st mutatsiooni tagajärjel tekkinud.

Muusemi aladele elama jäänud putukat peetakse kahjutuks.

«Nägime, et ta suutis talve üle elada ja ta paljuneb hoogsalt. Meil ei jää muud üle, kui ta kindlaks teha,» nentis Barclay.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles