Muhulased ehitavad muistse uisu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline saab Moonland välja nägema.
Selline saab Moonland välja nägema. Foto: http://www.uisk.ee/uisk

Mittetulundusühing Väinamere Uisk on ette võtnud pea tuhatkond aastat Väinamerel Muhumaa sümboliks olnud purjelaeva ehitamise, kirjutab

Oma Saar

.


Nimetatud ühingu kodulehelt on lugeda, et kuivõrd 15 meetrit pika ja 5,2 meetrit laia laeva süvis on vaid meeter, saab sellega randuda ka madalates Väinamere lahtedes.

Peale lõbureiside ja muude meelelahutuslike programmide (kontserdid, filmiõhtud) plaanitakse alusega teha ekspeditsioone vanadel uisu seilamisvetel, mis kulgesid nii Gotlandi, Riiga kui Tallinna.

Laeval saab olema mitu kodusadamat, kuid tulevikus taastatakse Muhus ajalooline uisu kõrts ja saun (meremeeste ööbimispaik).

Praegusi majanduslikke olusid arvestades võtab laeva valmimine hulga aega, nii et ehituse täpset kestust ei tihka keegi ütelda. Küll on kivikindel, et 30. jaanuaril langetatakse Koguva külas pidulikult Moonlandiks ristitud laeva kiilupuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles