Uuring: jagatud kodutööd tagavad õnneliku abielu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: jagatud kodutööd tagavad õnneliku abielu
Uuring: jagatud kodutööd tagavad õnneliku abielu Foto: TopFoto/SCANPIX

Kanada Ontario ülikooli psühholoogide sõnul on üheks abieluõnne tagatiseks see, kui mõlemad partnerid võrdselt kodutöid teevad.

Uurijad lisasid, et kui üks partner on rahateenija ja teine teeb ainult kodutöid, siis on konfliktid kerged tekkima, kirjutab Daily Mail.

Uuring näitas, et mitte kummalgi partneril ei tuleks võtta oma õlgadele üle 60 protsendi kodutöödest. Seda alates nõude pesemisest kuni laste hoidmiseni.

«Kõige õnnelikumad on need paarid, kus mõlemad partnerid käivad tööl ning kelle lapsed on juba nii vanad, et nende järele ei ole vaja kogu aeg vaadata,» selgitasid asja uurinud.

Psühholoogid jätkasid, et mehe traditsiooniline roll perekonna toitjana tekitab tänapäeva mehes rahulolematust ning naises alaväärsustunnet, et ta ei anna oma osa perekonna eelarvesse.

Hästi ei mõju ka see, kui mees on pikka aega nii-öelda koduperemehe rollis ning peaaegu kogu rahateenimine on naise õlul.

«Raha teeniv karjäärinaine on tihtipeale stressis ning tal ei jätku pere jaoks aega. Ka ei pruugi see naine oma mehes enam meest näha,» nentisid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles