Paradiisisaare valvur oli meduusi tõttu «24 tundi põrgus»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Southall
Ben Southall Foto: AFP / Scanpix

Austraalias Queenslandis Hamiltoni paradiisisaare valvajaks valitud inglane Ben Southall sai mürgise irukandji meduusi (Carucia barnesi) käest kõrvetada.

Maailma parimat töökohta pidava mehe sõnul oli ta meduusi tõttu «24 tundi põrgus», kirjutab news.com.au.

«Olin koos sõpradega Hamiltoni saare lähedal pärast jõule veesuuskadega sõitmas. Kui ma uuesti randa tulin, märkasin käel nagu mesilase nõelamise jälge,» meenutas mees.

Southallil tekkisid terviseprobleemid, tal tõusis palavik, tekkis pea- ja seljavalu, hingamisraskused ning vererõhk tõusis. Haigushoog kestis terve ööpäeva.

«Kui sellisest väikesest kõrvetusest juba nii palju probleeme tekkis, siis mitmekordne kõrvetada saamine võib lausa tappev olla,» nentis saarevalvur.

Ta paranes ja nüüdseks on tervis korras.

Southalli tööülesandeks on Hamiltoni saare järele vaadata,  saarel toimuva kohta blogi pidada  ja saart turistidele esitleda. Ainus kindlakellaajaline tööülesanne on blogimine, ülejäänud tööaeg oleneb enda valikust.

Austraalia vetes leiduvad irukandji meduusid on väikesed ja väga mürgised.

On teada juhtumeid, kus inimestel on tekkinud meduusi kõrvetamise tagajärjel kroonilised terviseprobleemid.






Kommentaarid
Copy
Tagasi üles