Arrakud näitavad maale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikepaar Ivi ja Jüri Arrak.
Kunstnikepaar Ivi ja Jüri Arrak. Foto: Ants Liigus

Pärnu uue kunsti muuseumis avasid jõulunäituse Ivi ja Jüri Arrak.


Advendiks Pärnusse toodud näitus “Naine ning mees” räägib kahe pooluse kokkukuulumisest, tihedast mõttelisest koostööst. Kui Jüri Arraku loomelaad on vaatajale etteaimatav, siis tema kaasa Ivi loomingut pole Pärnus varem sellises mahus eksponeeritud.



Tartu ülikooli kehakultuuri- ja psühholoogiateaduskonna lõpetanud Ivi Arrak alustas maalimist 18 aastat tagasi oma kunstnikust abikaasa juhendamisel.



Jõulunäitus Pärnu uue kunsti muuseumis on Ivi Arraku teoste kuues avalik väljapanek. Ivi Arrak maalib akrüülvärvidega. Tema lõuendeid täidavad tundeküllased, emotsionaalselt rikkad ja harmoonilised kompositsioonid. Näiliselt abstraktsetest pindadest eenduvad suure üldistusjõuga kujundid, mis suunavad vaataja imelisse looduslähedasse maailma.



Näitust täiendab Tõnu Aru filmiprogramm Jüri ja Ivi Arrakust, lubades piiluda kunstnike loomingulisse kööki. Väljapanek on üleval 15. jaanuarini. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles