Fideelia-Signe üritas Tartus linnavolikogusse kandideerida

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Fideelia-Signe Roots kõndis Tartust Karepale palja ülakehaga
Kunstnik Fideelia-Signe Roots kõndis Tartust Karepale palja ülakehaga Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tuntud Eesti perfomance'i-kunstnik ja feminist Fideelia-Signe Roots üritas Tartus linnavolikogusse kandideerida.

Palja rindkere näitajana tuntuks saanud Fideelia nõudis Tartusse nudistidele mõeldud randa ja luba jalutada tänavatel alasti ülakehaga.

Nõudlus nudistide ranna järele on mõistetav, kuna kunstnik on kurtnud, kuidas tal pole võimalik Anne kanali ääres katmata rindadega päevitada, sest mehed tunnevad naise vastu kohe liiga suurt huvi.

Tartu linna valimiskomisjon otsustas valimisliidu Vabakund kandidaadi Fideelia-Signe Rootsi registreerimata jätta.

«Fideelia-Signe Roots on oma kandideerimisavaldusel kinnitanud, et vastab kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduses kandidaadile esitatud nõuetele, sh et tema püsiv elukoht (st elukoht, mille aadressiandmed on kantud rahvastikuregistrisse) asus 1. augusti 2013 seisuga Tartu linnas,» seisab otsuses.

Paraku aga selgus 10. septembril, et naisterahva püsivaks elukohaks on märgitud Tallinn. Kuigi 11. septembril registreerus Roots Tartu linna kodanikuks, pole tal võimalik kandidaadina üles astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles