Aastavahetus tuleb pidude poolest tihe

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
35-aastase, ent ikkagi noorusliku Apelsini austajaid Viljandis jagub.
Uusaastaööl esineb ansambel pärimusmuusika aidas.
35-aastase, ent ikkagi noorusliku Apelsini austajaid Viljandis jagub. Uusaastaööl esineb ansambel pärimusmuusika aidas. Foto: Priit Simson

Nagu jõuluajal kontserte, pakutakse aastavahetusel Viljandimaal suurt valikut pidusid neile, kes ei malda kodus istuda.


Tihedama kavaga üritused on Viljandi kultuurimajas ja pärimusmuusika aidas, kus tantsuks mängivad ansamblid. Lisaks nendele kostitavad Viljandi klubid ja pubid huvilisi peoõhtutega, kus plaate keerutavad DJ-d.



Peokorraldajate hinnangul pole Viljandis aastavahetusele pühendatud üritusi viimaste aastatega võrreldes kindlasti vähemaks jäänud, vaid pigem vastupidi. Mullusega võrreldes on lisandunud paar uut klubi ning nemadki korraldavad aastavahetuspeo.



«Eks inimesi ole erinevaid, nii pubi- kui klubiinimesi, ning valikuvõimalusi jagub tänavu kõigile,» ütles Viljandi kultuurimaja asedirektor Malle Allese. «Kindlasti ei saa keegi väita, et uusaastaööl pole kuhugi pidutsema minna.»



Viljandi kultuurimaja pakub aastavahetusel pidu, millel tantsuks mängib Viljandi tuntud pillimeestest koosnev bänd Buffet. Piletid on olnud müügil juba detsembri algusest ning Allese sõnul on eelmüük kenasti läinud.



Pärimusmuusika ait korraldab oma tegutsemisaja jooksul esimest korda piduliku tuluõhtu, et saata üheskoos vana aasta möödanikku ning võtta vastu uus. Õhtu tulu läheb Eesti pärimusmuusika keskuse toetuseks ning ka seal ei saa pääsmete eelmüügi üle kurta.



Tantsuks mängib aidas ansambel Apelsin ning muu hulgas on kavas õnneloos ja õnnevalamine.



«Aidast on kujunenud üks peamisi Viljandi kultuurikeskusi ja oleks kummaline, kui aastavahetusel maja aknad pimedaks jääksid,» rääkis aida avalike suhete juht Rannar Raba. «Pärast Apelsini oktoobrikuist juubelikontserti ütles mitu publiku seas olnud inimest, et neil oli kange kihk tool hüljata ning hoogsate lugude saatel tantsu keerutada. Nüüd on neil selleks hea võimalus.»



Nii Raba kui Allese hinnangul tulevadki inimesed aastavahetusel välja pigem tantsima kui pika söögilaua taha istuma.



«Suurte söögilaudadega publikut enam ei püüa,» tõdes Allese.



«Aidas pakume küll ettetellimisel õhtusööki, kuid seda on võimalik nautida enne Apelsini esinemist ja see pole peo põhiosa,» ütles Raba.



Aastavahetuspidusid korraldatakse mujalgi maakonnas, üks suuremaid neist tõotab tulla Karksi valla kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles